23948sdkhjf

NCC-topp: - Deler av det norske infrastrukturmarkedet har havarert.

Konsernsjef Tomas Carlsson uttrykker bekymringer for det norske anleggsmarkedet.

Dette kommer frem i en artikkel hos Byggeindustrien.

Carlsson gjorde uttalelsen på en konferanse om konfliktløsning innen bygg og anlegg torsdag, et arrangement under regi av Bygg21, EBA og NKF.

-  Dagens konfliktnivå i anleggsbransjen har en veldig høy pris, og vi trenger en bransje som får forutsigbare vilkår, uttalte Carlsson

Konsernsjefen for NCC AB uttrykker bekymring for hva slags effekter den nye utviklingen vil ha for større investeringer og prosjekter som kommer fremover.

– Gjennom NTP skal den norske stat investere for rundt 1.000 milliarder kroner – og nå risikerer man å bygge 30 prosent for dyrt. Man får nå ikke mest mulig vei for pengene med de konfliktene vi ser i dagens anleggsbransje, likviditeten til entreprenørene blir truet og ressursene brukes på helt feil måte, sa Carlsson.

Han sier at deler av det norske infrastrukturmarkedet «har havarert», og at dette krever direkte kommunikasjon innad i bransjen for å kunne forbedres. Forutsigbare rammer og vilkår er også nødvendig, mener Carlsson.

– Det er ikke slik i dag. Vi må bryte en ond spiral som drar markedet i negativ retning. Det er altfor mange konflikter. Tilliten mellom partene har forsvunnet, og man går lenger og lenger ned i skyttergravene. Entreprenørene kommer fremover til å prise inn en høy risiko i alle anbud, man vil prise inn lange betalingsfrister i alle anbud og man vil prise inn høy kapitalbinding i alle anbud sier Carlsson.

Les mer om saken på Byggeindustrien.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109