23948sdkhjf

Veidekke sikrer 500-millioners kontrakt

Selskapet skal bygge på verdens største studentboligprosjekt i massivtre.

Veidekke har skrevet kontrakt med Studentsamskipnaden i Ås – SiÅs – om å bygge åtte blokker med totalt 795 studenthybler.

Dette blir trolig verdens største studentboligprosjekt i massivtre, og materialvalget gir en betydelig miljøgevinst i form av reduserte CO2-utslipp. Oppdraget er verdt 497 millioner kroner ekskl. mva, melder Veidekke.

Veterinærinstituttet og Veterinærhøyskolen ved Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) skal flytte til Campus Ås. Derfor er det behov for å bygge et større antall nye studentboliger som skal stå klare til å huse nye studenter ved studiestart høsten 2020.

- I 2012 startet vi og Veidekke byggingen av de to første blokkene med studenthybler i massivtre i Norge, og det var begynnelsen på en bølge som har spredt seg over hele landet. Vi er stolte over å ha vært først, og at vi nå sammen skal ta nye gigantsteg for studentene og miljøet, sier administrerende direktør Einride Berg i SiÅs.

- Selv om finansieringen er avhengig av bevilgninger fra departementet, velger vi å skrive kontrakt nå for å sikre fremdriften og gjennomføringen av prosjektet. Vi håper å ha midlene på plass slik at Veidekke kan starte byggearbeidene til våren, fortsetter Berg.

Bilde: Veidekke.

De åtte blokkene skal til sammen romme 795 hybelenheter (antall personer), fordelt på en kombinasjon av familieleiligheter, parleiligheter, store og små bokollektiver samt «enkletter» der alt er samlet i ett rom. Blokkene får fra tre til syv etasjer, i tillegg vil flere av dem få kjeller eller underetasje med boder, sykkelparkering, tekniske rom og driftsarealer for SiÅs.

- Massivtre halverer CO2-utslippet fra materialbruk sammenlignet med bæresystemer i stål og betong. Det er dermed en de beste og raskeste måtene vi kan redusere et byggs klimagassutslipp. Veidekke har hittil bygget 1.400 slike studentboliger fem steder i Norge, og gleder oss til å fortsette her på Ås. Vi er ydmyke for den store oppgaven som står foran oss, og takker SiÅs for tilliten, sier distriktsleder Rune Andersstuen i Veidekke.

Byggestart avhenger av finansiering, men er planlagt til våren og inngår derfor foreløpig ikke i Veidekkes ordreserve.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.103