23948sdkhjf

HENT slo Veidekke - innstilt til 600-millioners kontrakt

Tirsdag denne uken vedtok styret i Hurum Eiendomsselskap KF å innstille HENT AS som entreprenør som skal bygge nye Hurum Helsehus.

Det nye omsorgsbygget skal være på 11 000 kvadratmeter og ha bl.a. 110 omsorgsplasser, et stort produksjonskjøkken, to dagsentre, base for hjemmetjenesten, trenings- og rehabiliteringslokaler og andre aktivitetstilbud, ifølge Hurum Kommune.

Kostnadsrammen for det nye helsehuset ligger i underkant av 600 millioner kroner inkl. mva.

- Dette er kommunes aller største investering noen sinne. Et omsorgsbygg på størrelse som dette vil sørge for at vi gir et godt tjenestetilbud til våre eldre, samtidig som vi skaper et sterkt og attraktivt fagmiljø på Hurumhalvøya, sier ordfører i Hurum, Monica Vee Bratlie i en melding på kommunens sider.

Planen om å bygge nytt helsehus ble vedtatt i kommunen i juni i 2017. Anbudskonkurransen var en såkalt begrenset pris og design-konkurranse, som ble innledet med en kvalifiseringsfase. Her deltok HENT og Veidekke.

- Det har vært to jevne tilbud på både pris og løsning, og begge tilbudene var innenfor de rammene som var vedtatt for prosjektet, forteller Steinar Østli Andreassen, teknisk sjef i Hurum Eiendomsselskap KF.

En jury som bestod av medlemmer med «bred fagkunnskap» innenfor både arkitektur, interiør, bygningsdrift og drift av sykehjem ble valgt til å evaluere de to løsningsforslagene. 

- Juryen mente at HENT AS sitt løsningsforslag hadde avgjørende fortrinn på viktige kriterier som omhandler forholdet mellom bygning og tomt inkludert adkomst, og på energikonseptet og dets betydning for arkitekturen, sier Andreassen.

Endelig politisk vedtak skal etter planen fattes i kommunestyret 11. desember.

Estimert byggestart for prosjektet forventes å være september neste år med ferdigstillelse i 2. halvår 2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109