23948sdkhjf

Snart har elektroarbeiderne streiket i et halvt år

Arbeidere ved Traftec AS kjemper fortsatt hardt om å få tariffavtale.

Det var 18. juni i år at 12 ansatte ved elektrobedriften Traftecs avdeling i Rogaland gikk ut i streik i håp om å få til en tariffavtale. Medlemmene er representert av EL og IT Forbundet.

Bjørn Soltvedt, en av de originale arbeiderne, forklarte i et leserinnlegg hos Aftenbladet at bakgrunnen for streiken var at bedriften gjentatte ganger visstnok hadde endret på de ansattes lønns og arbeidsvilkår uten å involvere de ansatte.

- Dette ville vi ansatte i Rogaland ikke lengre akseptere, sa Soltvedt.

Nå har de ansatte streiket i 161 dager, som tilsvarer 23 uker, for saken uten at det har dukket opp en løsning for konflikten.

I juli uttalte daglig leder i Traftec, Øystein Stebekk, til nettstedet Veier24 at Traftec heller ønsker å benytte seg av retten til å ha avtalefrihet.

– Bedriftens motvilje mot kravet om tariffavtalen er kostnader knyttet til dette i forhold til det systemet vi har i dag. Selskapet Traftec AS har totalt 156 ansatte fordelt på flere avdelinger og det vil være svært utfordrende å organisere en tariffavtale for kun Rogalandsavdelingen på 20 ansatte. Det er etter selskapets vurdering ikke interesse for tariffavtale i andre avdelinger i bedriften, sa Stebekk til nettstedet.

Ifølge Frifagbevegelse er det nå kun seks igjen av de originale 12 medlemmene av EL og IT Forbundet som fortsatt streiker. Et av medlemmene skal ha sluttet i bedriften, mens fem av dem skal ha meldt seg ut av EL og IT Forbundet helgen før den første streikedagen.

Frifagbevegelse og Soltvedt anklager Traftec for streikebryteri for å benytte seg av disse fem medlemmene i streikerammet arbeid. 

Traftec, som leverer tjenester innen elektro til Statens Vegvesen i Rogaland, er en del av selskapet Roadworks AS, som har hovedkontor i Grimstad.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078