23948sdkhjf

Moelven øker kapasitet med unik trepresse

Selskapets nye limtrepresse er den eneste av sitt slag i hele verden, som dobler produksjonskapasiteten og skal øke kvaliteten.

Dette skriver selskapet selv i en pressemelding.

Moelven Limtre AS dobler produksjonskapasiteten på krumme bjelker med deres nye limtrepresse.

90-100 prosent av de store krumme limtrekonstruksjonene her i landet - i idrettshaller, bruer og store bygg - er ifølge fabrikksjef Bertil Tomter i Moelven Limtre nesten rent håndarbeid.

Bilde: Moelven

- De er krummet i den gamle, manuelle limtrepressa vår som vi er så stolt av. Framover blir de krummet i vår nye presse. Riktig så mye håndarbeid blir det ikke lenger. Årsaken er bedre presisjon i den nye pressa kombinert med videre bearbeiding i CNC-maskiner. Men til gjengjeld dobler vi produksjonskapasiteten. Og kvaliteten blir bedre, sier han.

Direktør for selskapet Rune Abrahamsen forklarer at med den nye installasjonen skal selskapet kunne vesentlig forbedre fleksibiliteten for prosjektkunder som har behov for store krumme limtrekonstruksjoner.

- Vi har økt fleksibiliteten for våre kunder gjennom 3D-modellering og doblet kapasiteten. Det er et større trykk i markedet enn tidligere etter slike store konstruksjoner. Slik jeg ser det er vi nå framtidsrettet nok til å komme økt etterspørsel i markedet i møte, sier han.

Mindre arbeidskraft nødvendig, dobler kapasitet

Bruk av den gamle pressen var normalt en jobb for fem arbeidere, og krevde en del manuelt arbeid og tunge løft. Den nye pressen skal kun behøve én arbeider for å kunne drives.

Bilde: Moelven

- Vi har valgt å bruke to mann nå i starten mens vi har vært i prototyp-stadiet. Det har vært en del nytt, men den har fungert som forventet fra dag én. Du kan si at pressa nå er over i vanlig driftstatus. Flere operatører vil bli opplært i den nye pressa, sier Tomter.

Det nye produktet skal også la selskapet kunne øke kapasitet ved å tillate ressurser som tidligere har blitt brukt til å drive den gamle pressen til å kunne brukes til andre arbeidsoppgaver. Nå skal selskapet kunne produsere to innliminger på dagtid.

– Dette imot én tidligere. I ytterste konsekvens kan vi også gjøre flere krumme bjelker i døgnet dersom det kjøres flere skift. I tillegg har den nye pressa sørget for vesentlig mindre etterarbeid for å oppnå tilsvarende kvalitet. De gjør også at vi sparer ytterligere tid, sier Tomter.

Selskapet vurderer nå å søke patent på den nye limtrepressen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078