23948sdkhjf

Støytiltak på eldre bygg

Fosenhus er tildelt den åttende kontrakten om støytiltak. 1/3 av byggene er registrert som kulturminner i SEFRAK-registeret.

Den lokale bedriften er fra før entreprenør for den sjette entreprisen på støytiltak og har dessuten erfaring med støytiltak på hus rundt Ørland flystasjon fra noen år tilbake.

Størrelsen på kontrakten er på 25 mill. inkl. mva og inneholder tiltak på til sammen rundt 70 hus.

Rundt 25 av husene er SEFRAK-bygg. Dette vil si bygg (i hovedsak eldre enn år 1900) som er registrert som kulturminne i SEFRAK-registeret, og som innebærer at byggets  verneverdi blirt vurdert når det skal gjøres tiltak på det.

Arbeidene er ventet å starte opp i løpet av januar 2019. 

Entrepriser støytiltak 
Entrepriser for utføring av støytiltak er delt opp i totalt 12 uavhengige entrepriser. Entreprise 10 ble lyst ut på Mercell 15. november 2018. 

Status utføring av støytiltak 
Totalt har 1250 undersøkelser blitt utført for å avdekke behov for støyreduserende tiltak. Per 1. november er 748 hus prosjektert og 700 avtaler inngått. 344 hus er i prosess og 285 hus er overlevert til huseier med ferdige tiltak. 

Brev om ikke tiltak 
Rundt 500 hus er ventet å ikke ha krav på støytiltak etter utført undersøkelse, da de oppfyller kravene til innendørs lydnivå uten at tiltak blir gjennomført. Halvparten av disse husene fikk brev om dette i fjor vinter, mens den siste halvparten kan vente å få brev om det i nær fremtid.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062