23948sdkhjf

Veidekke går bort fra store anleggsoppdrag

Entreprenøren droppet ut av Nye Veiers gigantkonkurranse for å forhindre tap i anleggssektoren. Fremover går de inn for mindre oppdrag.

Tidligere denne uken kom Veidekke med sin rapport for tredje kvartal, hvor det kom frem at mens selskapets byggeavdeling vokser og omsetningen øker, så sliter anleggsavdelingen.

Her forteller konsernsjef Arne Giske at selskapet har blitt mer «selektive» angående prosjektene de velger å jobbe med.

Dette kom frem kun én uke etter at det ble annonsert at Veidekke og Rambøll hadde trukket seg fra anbudskonkurransen om Nye Veiers gigantutbygging på E6 Kvithamar-Åsen, en jobb som anslås å være av en verdi på over 5 milliarder kroner.

I samtale med DN forteller Giske nå at selskapet valgte å trekke seg fra konkurransen fordi det var en for stor risiko for anleggsavdelingen deres.

– Vi må ha lønnsomhet og forutsigbarhet fremfor volum, sier Giske til nettstedet.

– Vi har to store veiprosjekter pågående som på hver sin måte har risiko i seg selv, og fant det riktig å ikke øke risikoen med en eventuell ny stor kontrakt, fortsetter han.

Når DN spør om det betyr at de ikke turte å ta på seg oppdraget, svarer Giske at det ikke var forsvarlig.

- Tiden er ikke inne for oss å øke trykket på anleggssektoren. Vi vil heller prioritere forsiktighet. Mindre og mellomstore anleggsoppdrag ønsker vi å ta, sier Giske til nettstedet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.14