23948sdkhjf

Foreslår å avlyse anbudskonkurransen om Nordøyvegen

Fylkesadministrasjonen mener kuttene som må til for å realisere prosjektet er for store.

Dette melder NRK i en artikkel.

Fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik presenterte forslag til Økonomiplan 2019-2022 for fylkespolitikerne i Møre og Romsdal mandag. Her ble det gjort et forslag om å avlyse anbudskonkurransen om den svært omtalte Nordøyvegen.

NRK melder at fylkesadministrasjonen mener prosjektet nå har blitt såpass dyrt at kuttene Møre og Romsdal må utføre innen andre områder for å realisere prosjektet er blitt for store.

Bygging av Nordøyvegen betyr nesten full investeringsstopp, kanskje i 10–12 år og det blir kutt i administrasjonen, skole, samferdsel og kultur, sier fylkesrådmann Ottar Brage Guttelvik til riksavisen.

Det er allerede blitt brukt 240 millioner kroner på prosjektet, som Skanska vant anbudskonkurransen på tidligere i sommer. Denne avtalen skal signeres når finansieringen er sikret. 

I en pressemelding skriver Fylkeskommunen at prosjektet forventer å ha en investeringskostnad på hele 5,6 milliarder kroner, noe som vil øke fylkeskommunens driftsutgiftene betraktelig de neste årene og «i lang tid fremover».

- Slik prosjektet nå ligger, og med de konsekvensene dette får for Møre og Romsdal fylkeskommune sin totale økonomi, kan ikke fylkesrådmannen anbefale å realisere prosjektet, sier Guttelvik i meldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078