23948sdkhjf

NRC Group rehabiliterer dammer for Kongsberg kommune

NRC Group, ved datterselskapene ALTi bygg og anlegg AS og Hag anlegg AS, rehabiliterer dammer ved Tangentjern i Kongsberg. 

NRC Group har signert kontrakt med Kongsberg kommune for rehabilitering av totalt fire dammer i tilknytting til Tangentjern. Tangentjern fungerer i dag som reserve- og krisevannforsyning for Kongsberg by og vannkilde for snøproduksjon til Kongsberg skisenter.

Dette er også et velkjent og populært turområde for lokalbefolkningen. Oppgraderingen skal sikre at vannmagasinene vil være i forskriftsmessig stand.

- Dette er et prosjekt vi er svært glade for å være med på. Vi har tidligere utført et lignende prosjekt for Kongsberg kommune ved Saggrenda badedam og ser frem til nok et godt samarbeid, sier Hans Olav Storkås, daglig leder i NRC Norge i en melding. 

- Vi er nå godt representert i regionen med arbeidet på nye E134 og Saggrenda bru, og har et godt samarbeid med lokale aktører, fortsetter Storkås.

Bilde: Tangentjern, NRC Group

Dammene består av henholdsvis platedammer og massivdammer, og rehabiliteringen består av forsterkings- og utbedringsarbeider på disse. Arbeidet inkluderer omfattende betongarbeider på platedammene og grunnarbeider på to mindre fyllingsdammer. I tillegg skal veianlegget oppgraderes og det skal etableres brudd for stein til damanlegget. Arbeidet anslås å være ferdig sommeren 2020.  

- Samarbeidet Kongsberg kommune hadde med NRC Groups datterselskap, ALTi bygg og anlegg, på ombyggingen av Saggrenda badedam, var veldig positivt. Kongsberg kommune, tekniske tjenester ser fram til samarbeidet i forbindelse med ombygningen av dammene på Tangentjern, sier Roar Anton Jarness, seksjonsleder for vann, avløp og renovasjon i Kongsberg kommune.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093