23948sdkhjf

Nye Veier vil bygge verdens mest klimaeffektive veistrekning

Lanserer nytt ZERO-samarbeid for å realisere klimamål.

Veiutbygging og anleggsmaskiner fører til store klimagassutslipp, blant annet fra stål og betong.

Nå skal Nye Veier i samarbeid med ZERO realisere verdens mest klimaeffektive veistrekning.

- Den nye rapporten fra IPCC sier at vi globalt må halvere utslippene innen 2030. Dette må innebære en forsterket klimapolitikk også i anleggsnæringen. Derfor ønsker vi å realisere målet om å bygge verdens mest klimaeffektive veistrekning, sier Ingrid Dahl Hovland, administrerende direktør i Nye Veier i en pressemelding.

Veier og ZERO er opptatt av det videre arbeidet skal danne grunnlag for en metodisk utvikling fremover, og bidra til realisering av nullutslippsteknologi.

- Vi bruker industrien og leverandørene til å oppnå utslippsreduksjoner. Et av våre avgjørende grep er å utvikle tydelige og ambisiøse prestasjonsmål i kontraktene vi inngår med entreprenørene sier Hovland.

Regjeringen jobber med en finansieringsmodell for karbonfangst og lagring blant annet for sementproduksjonen i Brevik. Også innen stål og asfalt trengs det ny teknologi for å redusere utslippene.

- Nye Veier kan være med å skape et marked for nullutslippsløsninger i industrien, og dette er avgjørende for at vi skal klare å løse klimaproblemet sier Marius Holm, daglig leder i miljøstiftelsen ZERO.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11