23948sdkhjf

Enova bidrar til Forsvar-ombygging

Får 36 millioner til grønn ombygging dersom energikostnadene kuttes.

I flere år har Forsvarsbygg jobbet med å redusere energikostnadene i Forsvaret. Nå går utbyggeren inn for å gjennomføre en rekke tiltak og bevisstgjøring hos Forsvaret for å kutte energikostnader med nærmere 30 millioner over en kort tidsperiode.

Forsvarsbygg melder nå via egne nettsider at Enova støtter prosjektet med 36 millioner kroner dersom Forsvarsbygg kan dokumentere full effekt av tiltakene og ombyggingen.

Forsvarsbyggs jobb er nå delt i tre. Det gjelder å bygge om på varme- og ventilasjonsanlegg, samt bytte ut lysarmaturer til LEI-lys på de største av bygningsmassene som er under bruk av Forsvaret, skriver Forsvarsbygg.

- Tiltakene er klare til gjennomføring i Forsvarsbygg. Vi har kartlagt over 500.000 m2 bygningsmasse, forteller Gunnar B Solbjørg som leder arbeidet.

Forhåndsfinansiering

Aller først må Forsvarsbygg forhåndsfinansiere byggeprosjektet. Deretter blir pengene tildelt fra Enova etter at det kan dokumenteres positivt energiresultat, sier Solbjørg.

Enova skal deretter oppdateres hvert halvår på fremdriften i prosjektet, før Forsvarsbygg kan få utbetalt noe av tilskuddene ved positive resultat.

- For å få utbetalt 36 millioner kroner fra Enova, må alle prosjektene være ferdige innen april 2021 og dokumentere at det blir spart energi i den størrelsen [som er beskrevet]. forteller Gunnar B Solbjørg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078