23948sdkhjf

NCC sikrer 300-millioners kontrakt i Bærum

Sammen med NUNO Arkitektur har NCC blitt tildelt kontrakt på utvikling og bygging av nytt svømmeanlegg på Rud i Bærum kommune med forbehold om kommunestyrets godkjenning.

Totalentreprisens kontrakt er på 300 millioner kroner ekskludert merverdiavgift og uten opsjoner.

Dette kommer frem i en pressemelding fredag morgen.

Inkludert byggherrens kostnader og merverdiavgift vil anlegget koste 461 millioner kroner. Svømmeanlegget vil være åpent for publikum fra sommeren 2021.

- Svømmeanlegg er et spesialisert satsningsområde for oss i NCC. Vi er Nordens største entreprenør innen segmentet med egne utprøvde tekniske løsninger og arbeidsprosesser. Vårt interne spesialistteam har sammen med et kompetent eksternt rådgivningsmiljø jobbet målrettet med å tilby et attraktivt anlegg for Bærum kommune, sier Olle Forsberg, svømmeanleggsansvarlig for NCC i Norge.

Tett samarbeid sikrer best resultat for Bærums innbyggere

NCC har lang erfaring og kompetanse innen utvikling og bygging av bade- og svømmeanlegg. NCC-ledede prosjekter som Røykenbadet i Røyken, pågående Manglerud Bad i Oslo, og nå nye Rud svømmeanlegg i Bærum er eksempler på prosjekter hvor byggherren får fordel av selskapets spesialisering på bade- og svømmeanlegg og NCCs nisjekompetanse innen samspill og tidlig fase.

- Tidlig involvering av samtlige prosjektdeltakere på tvers av disipliner, fag og roller er selve nøkkelen i arbeidet vårt. Vi har gått fra å være en tradisjonell entreprenør til å bli en entreprenør som er spesialisert på å utvikle prosjektene vi skal bygge sammen med kunde, brukere og samarbeidspartnere, sier Are Strøm, leder for NCC Building Norge.

Et fremtidsbygg å være stolt av

Bærum kommune ønsker å gjøre svømmeanlegget på Rud til et av Norges mest klima- og energivennlige svømmeanlegg, og det blir Norges første BREEAM-sertifiserte svømmeanlegg. Dette innebærer blant annet 30 prosent lavere energiforbruk sammenlignet med tilsvarende bygg, passivhus-standard og en gjenvinningsgrad på overskuddsmaterialer på over 90 prosent. I tillegg skal byggeprosjektet følge NCCs eget kontrollregime kalt «Bærekraftig byggeplass».

Et omfattende og komplisert anlegg

Svømmeanlegget på 6144 kvadratmeter blir tett integrert med Bærums Idrettspark (BIP) og får et treningsbasseng i rustfritt stål på 50x25 meter og et opplæringsbasseng i rustfritt stål på 12,5x9,5 meter – begge med hev og senk muligheter.

Kommunen har tatt forbehold om politisk godkjenning av prosjektet. Saken fremmes for kommunestyret i slutten av november 2018. Så snart et eventuelt vedtak om igangsetting og kontraktsignering foreligger vil arbeidet med forprosjektet starte. Svømmeanlegget beregnes å stå klart for publikum fra sommeren 2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125