23948sdkhjf

NCC Building avvikler virksomheter: 39 ansatte blir påvirket

Stanser driften i Bergen og Stavanger.

Dette kommer frem i flere medier, blant annet Byggeindustrien.

Etter å ha mislykkes i å vinne nye prosjekter i Bergen og Stavanger-områdene har NCC Building besluttet å avvikle virksomheten i byene.

Dette vil berøre 39 ansatte.

– Tung, men nødvendig beslutning, sier Are Strøm, leder for NCC Building Norway.

Ifølge en kommentar til Byggeindustrien, skyldes avviklingen svake resultater «gjennom flere år» og en sviktende ordrereserve.

Styrt avvikling

– Dette har vært en tung, men nødvendig beslutning å ta. Vi har i flere år jobbet hardt for å snu trenden med økonomiske tap i Stavanger og Bergen. Med krav til lønnsomhet i NCC Building Norway fremover, må vi ta konsekvensene av at vi ikke har lyktes med dette, og heller ikke fått inn nye prosjekter på Vestlandet. Dette er årsaken til at vi nå gjennomfører en styrt avvikling i Stavanger og Bergen, sier Strøm.

Avviklingen skal foregå over lengre tid for å kunne ferdigstille en rekke pågående prosjekter og gjøre ferdig garantiarbeid og sluttoppgjør.

I en kommentar til Byggeindustrien bekrefter selskapet at driften i Bergen vil avvikles i 2019, mens aktiviteten i Stavanger vil avvikles i første kvartal 2020.

Videre satsing som tidligfase entreprenør

NCC Building Norway har hatt medvind på Østlandet og i Trondheim, hvor selskapet har vunnet en flere strategisk viktige tidligfaseprosjekter det siste året.

– Vi satser med økt kraft på å bygge videre på dette i de kommende årene, men må altså dessverre ta konsekvensen av at vi ikke har lyktes på Vestlandet og fokusere på total lønnsomhet etter flere år med tap, avslutter Are Strøm.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094