23948sdkhjf

Arbeidsministeren: Ansett «NAVere» før polakker

Byggebransjen går foran for å mobilisere innenlands arbeidskraft.

Onsdag denne uken var arbeidsminister Anniken Hauglie (H), NAV-sjefen Sigrun Vågeng og daglig leder for EBA - Entreprenørforeningen for bygg- og anlegg – Kari Sandberg på besøk hos BetonmastHæhre.

Her underskrev de forskjellige partene en rekrutteringsavtale om å mobilisere innenlands arbeidskraft, for å sørge for at flere nordmenn kommer seg ut i arbeid.

Dette kommer frem i en artikkel hos DN.

– Jeg har ingenting mot arbeidsinnvandring, men skal vi klare å redusere antall personer som blir avhengig av Nav, må vi prioritere å rekruttere fra dem som står utenfor arbeidslivet først, sier Hauglie til nettstedet.

25 millioner er summen som arbeidsministeren og regjeringen har lagt inn for at NAV skal ansette flere markedskontrakter for å kunne hjelpe NAV-brukerne og arbeidsgivere å finne sammen.

Håpet er at arbeidsgivere skal heller ringe NAV for å finne arbeidskraft enn å måtte ty til hjelp utenfor landegrensene.

- Jeg er glad bygg og anleggsbransjen så tydelig sier at den vil være med på å mobilisere innenlands arbeidskraft. Vi trenger bransjen i inkluderingsdugnaden, sier Hauglie.

Kari Sandberg mener byggebransjen har plass til mange flere potensielle arbeidere som står rett utenfor markedet nå:

- Det er mange som bare står rett utenfor, og som kan bli veldig gode fagarbeidere hos oss. De kan komme inn som lærlinger, og de kan bli ingeniører. Vi trenger både dem med fine cv-er og dem med hull i cv-en. Vi trenger ufattelig mye mennesker, når vi ser hva som skal bygges de neste årene av bygg, jernbane og veier, sier hun til DN.

Les mer om saken her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094