23948sdkhjf

NRC sikret storkontrakt om Oslo-opprustning

Denne uken signerte Oslo kommune Bymiljøetaten og NRC Group kontrakt om oppgradering av Storgata i Oslo.

Dette kommer frem i en pressemelding.

Hovedentreprisekontrakten gjelder anleggsarbeid som skal starte i november og som etter planen skal ferdigstilles innen utgangen av 2021.

Gerd Robsahm Kjørven, direktør i Bymiljøetaten og Hans Olav Storkås, daglig leder i NRC Norge signerte kontrakten som er verdt ca. 360 millioner norske kroner.

- For et så stort og komplekst prosjekt er vi glade for å ha med store erfarne aktører. Vi er avhengige av å ha en entreprenør som forstår hva det innebærer å gjennomføre tung anleggsdrift midt i Oslo sentrum, blant beboere, næringsdrivende, fotgjengere og trafikanter. Håndtering av omgivelsene forventes å bli blant de mest komplekse delene av arbeidet, sier etatsdirektør i Bymiljøetaten, Gerd Robsahm Kjørven.

- NRC gleder seg til å bidra med dette miljøprosjektet, hvor vi selv vil gjøre alt for at prosjektet skal bli vellykket med en god miljø- og sikkerhetsprofil. Vi er totalleverandør av alle typer tjenester knyttet til banerelatert infrastruktur, herunder grunnarbeid, sporarbeider, sikkerhet, elektro, tele og signal, og vi jobber med jernbane, t-bane, trikkeanlegg og annen nærliggende infrastruktur. På dette prosjektet vil vi bidra med hele verdikjeden vår, forteller Hans Olav Storkås.

Oppgraderingen av Storgata er et samarbeid mellom Bymiljøetaten, Sporveien og Vann- og avløpsetaten, og hvor Bymiljøetaten leder prosjektet. Arbeidet er også en del av Trikkeprogrammet.

Bymiljøetaten spesifiserer at grunnlaget for at Storgata får en oppgradering er dens ulykkesbelastede natur, hvor målet er å skape en gate hvor det er både trygt og hyggelig å oppholde seg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.113