23948sdkhjf

Innvielse av nytt sykehusprosjekt i Bergen

- Byggherre, stiftelsen og den gamle bebyggelse på Haraldsplass er helt unik.

Innvielse av nytt sykehusprosjekt i Bergen

 

 Tirsdag er det duket for åpning av den helt nye sengeavdelingen ved Haraldsplass Sykehus i Bergen.

Det nye tilbygget er tegnet av C.F. Møller Architects, og er bygget opp rundt to atrier som slipper inn dagslys og eliminerer tradisjonelle lange korridorer.

Dette går mot tradisjonell sykehustradisjon, og lar sengeavdelingene ligge rundt og langs atriene slik at de danner rammene rundt to fellesområder: Et offentlig ankomstrom med resepsjon, kafé, butikk, og oppholdsområdet, og et mer privat rom kun for pasienter og gjestene de har.

- Byggherre, stiftelsen og den gamle bebyggelse på Haraldsplass er helt unik, og det har vært en ære å videreføre den stolte og vakre bygningsarven på Haraldsplass. Som arkitekter er vi opptatt av våre omgivelser, og forskning og erfaring viser at vi påvirkes av omgivelsene. Derfor var det ekstra inspirerende å arbeide med Haraldsplass, som har særpreg og kvaliteter fra forskjellige tidsperioder. Ikke desto mindre er det arkitekt Per Griegs bygningsstruktur fra 1940 som er selve ryggraden i stedet som det er i dag, forteller Christian Dahle, partner og arkitekt hos C.F. Møller Architects i  en pressemelding.

Nybygget gir 170 nye sengeplasser, nytt akuttmottak og ny hovedinngang.

Den offisielle innvielsen finner sted for innbudte gjester den 23. oktober, og vil være gjestet av både helseminister Bent Høie og statsminister Erna Solberg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094