23948sdkhjf

YIT Norge signerte kontrakt om nytt kraftverk

Det var i juni i år at YIT Norge AS og Sunnhordland Kraftlag AS inngikk en intensjonsavtale om byggingen av nye Løkjelsvatn Kraftverk i Etne kommune.

I en pressemelding denne uken kommer det frem at partene nå har signert avtalen, og at YIT planlegger oppstart av byggingen i slutten av oktober måned.

-  Det er meget gledelig at kontrakten er signert og vi gleder oss til å starte opp prosjektet. YIT har økt sin satsing på kraftverksanlegg og dette er det andre store vannkraftprosjektet vi starter opp nå i høst. I september startet vi utbyggingen av Jølstra kraftverk i Sunnfjord, sier Stian Andreassen, anleggsdirektør i YIT Norge AS.

Løkjelsvatn Kraftverk skal bygges i fjell og vil øke den totale kraftproduksjonen i vassdraget. Totalt skal det sprenges i underkant av 5 km tunnel og det skal bygges en kraftstasjon inne i fjellet. Det nye anlegget vil få en installert effekt på 60 MW. Kraftverket vil benytte et fall på rundt 550 meter mellom Løkjelsvatnet og Litledalsvatnet, og vil produsere om lag 163 GWh i året.

Prosjektet skal være sluttført innen utgangen av 2021.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094