23948sdkhjf

Ulike meninger om «Røkke-skyskraperen»

Statsministeren roste Kjell Inge Røkke og hans planer om skyskraper og hovedkvarteret for verdenshavene, mens beboere på Fornebu er mer skeptiske til høyhuset.

Tirsdag avslørte Aker mer av planene om den nye skyskraperen på Fornebu, og hva den vil inneholde. Det 200 meter høye bygget, som skal bygges av Aker-eide FP Eiendom, skaper både begeistring og skepsisme.

Statsminister Erna Solberg var på plass i Aker-kvartalet på Fornebu tirsdag, da planene for bygget og «Verdenshavenes hovedkvarter» ble gjort rede for. Statsministeren ble imponert både over skyskraperen, innholdet i det, og at Kjell Inge Røkke «gir» så mye av sin formue tilbake til samfunnet i form av et senter som skal ta vare på verdenshavene. Rev Ocean, som er Røkkes nye havforskningsselskap, skal også inn i bygget. Tidligere WWF-leder Nina Jensen skal lede dette selskapet.

Men ikke alle er like begeistret for det 60 etasje høye byget. Nestleder i Foreningen for Fornebo vel, Anne Greve, er kritisk til «et høyhus à la Trump-tårnet»:

– Vi er i harnisk over disse planene. Hele området Lagåsen blir liggende i skyggen av denne skyskraperen, sa hun til NRK da planene om skyskraperen ble kjent.

Noe mildere og mer åpen stiller styrelederen i Fornebulandet Vel seg til planene. Han sier til Dagens Næringsliv (DN) at de har fått presentert planene, men ikke diskutert de i detalj i styret ennå. Han sier til avisa at dette imidlertid er et prosjekt som kan være kontroversielt, fordi det er høyder som ikke er sett i Norge før. Høyden blir derfor viktig i vel’ets videre arbeid med saken.

Til syvende og sist er det Bærum kommune som tar avgjørelsen om Rev Ocean får bygge høyhuset.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.11