23948sdkhjf

Randsfjordbanen fyller 150 år

Bli med på Bane NORs feiring av jubileumet!

Fredag 12 oktober blir banen som knyttet Ringerike og Hadeland til Drammen og åpnet en ny verden for reiselystne 150 år gammel.

I 1868 ble den da 90 kilometer lange strekningen bygget for å kunne knyte jernbanen til dampbåttrafikken ved Randsfjorden.

Da Kong Carl XV ble med på åpningstoget, kunne Stortingsmannen Ludvig Daee melde om at toget løp i «5 miils fart».

Per i dag er jernbanen definert som den 54 kilometer lange banestrekningen mellom Hønefoss og Hokksund, og utgjør en uunnværlig knytning til Bergensbanen, skriver Bane NOR.

Derfor må selvsagt dette jubileumet feires. Derfor stiller Bane NOR med en offisiell markering på Hønefoss stasjon 12. oktober, fra 12:00–14:00.

Her vil blant annet prosjektet Ringeriksbanen og E16 komme med en egen stand, hvor man som besøkende kan få svar på alle spørsmål man eventuelt har om byggeplanene.

Bane NOR lover også at markeringen får besøk av blant annet gamle lokomotiver fra Norsk Samferdselshistorisk Senter, musikere fra Jernbanens musikkorps Oslo og Løven Lukas, barnas venn som er opptatt av sikkerhet.

For de som eventuelt vil være med på feiringen fredag 12. oktober, se Bane NORs innlegg om markeringen eller Facebook-arrangementet.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078