23948sdkhjf

Building Green vil inspirere bransjen til å tenke bærekraftig

Bransjens pionerer innen bærekraft dukker opp når messen for klimavennlig bygging dukker opp i Norge for første gang.

17. oktober åpner dørene for Building Green-messen i Oslo for aller første gang. Messen, som holdes årlig i Aarhus og København, er et møtested for bransjen som ønsker å bli inspirert til å tenke nytt og bærekraftig.

En rekke av bransjens pionerer og inflytelsesrike mennesker stiller på messen i år.

Blant annet er en av årets foredragsholdere ingen ringere enn Prof. Dr. Michael Braungart.

Han er kjent for å skape produksjonsfilosofien som heter «vugge til vugge»- tankegangen. Filosofien handler om å se på materialer som et ledd i et kontinuerlig, naturlig kretsløp som fortsetter selv etter at de har tjent sitt opprinnelige formål. Det betyr blant annet at avfall omdannes til ressurser for nye generasjoner av materialer og produkter i en sirkulær økonomi. Tankegangen har fått mye oppmerksomhet innenfor bransjen, og ikke nok med det, nå etterlyser Braungart en ny definisjon av bærekraft:

- Definisjonen er ikke revolusjonerende nok. Dette ønsker jeg å ta opp under Building Green i Oslo. Vi er nødt til å fornye oss og tenke utenfor boksen for å skape bygninger for fremtiden som er bærekraftige. Jeg ser frem til å fortsette denne debatten med dyktige pionerer innenfor arkitektur- og byggebransjen i Norge, sier Braungart i en pressemelding.

Inspirasjon til bærekraftig byggeri, arkitektur og tenking 

Målet med arrangementet er å belyse viktigheten av bærekraftig bygging og tenking, og gi deltakerne og de besøkende en god oversikt over tendenser, løsninger og utfordringer både i Norge og verden rundt. Prosjektleder i Building Green, Ditte Rosenquist, forklarer at programmet er skapt i tett samarbeid med førende aktører innen bransjen:

- Vi har utviklet programmet i samarbeid med norske og internasjonale aktører. Som for eksempel Nordic Network for Tall Wood Buildings og Norwegian Green Infrastructure Network. Disse setter pionerer sammen fra inn- og utland for å snakke om fremtidige bærekraftige løsninger. Dette gir besøkende muligheten for å høre mange forskjellige inspirerende emner innen byggeri og arkitektur. Og de kan delta den ene dagen eller begge dager, alt etter hvilket tema som interesserer dem mest.

Building Supply stiller som offisiell mediepartner for Building Green, og vil også være til stede under messen.

Hele programmet for messen kan sees på arrangementes hjemmeside, mens gratis forhåndspåmelding kan gjøres her.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078