23948sdkhjf

Evakuerte barnehage i frykt for utrygg byggekran

Indre Masfjorden barnehage i Matre, Masfjorden måtte onsdag evakueres da en byggekran ved siden av stod i fare for å velte.

Dette melder NRK.

Kranen, som er der i sammenheng med restaurering av en bro på Matreselva, stod i fare for å velte etter store nedbørsmengder.

Ordfører i Masfjorden, Karstein Totland, bekrefter ovenfor riksavisen at operatøren ikke kan bekrefte at kranen er sikker.

- Operatøren kan ikke si med sikkerhet at kranen står trygt. Kranen vil i så fall ikke treffe selve barnehagen, men den vil treffe uteområdet, sier Totland.

Ungene og de ansatte ble evakuert, og foreldre har blitt instruert om å hente.

Byggeleder for prosjektet, Håkon Matre fra Statens Vegvesen, er dog ikke bekymret og legger vekt på at det hele er udramatisk og at de fortsatt jobber på stedet.

– Vi har fremdeles sjanse til å ta ned kranen. Kranen er mobil og kan rigges ned på nokså kort varsel, sier Matre.

Én lastebilkran velter i uken

Den utrygge kranen ved Indre Masfjorden barnehagen er dog bare et av en rekke tilfeller den siste tiden hvor det rapporteres om at usikrede kraner.  

I etterkant av at en kranbil veltet og gjorde totalvrakav en bil på Domkirkeplassen i Stavanger for et par uker siden, gikk kraneksperten Bjarne Roland ut i media og snakket om kransikkerhet.

Roland anslo at omtrent hver uke velter det én kranbil i Norge, uten at det nødvendigvis blir rapportert.

En av hovedårsakene til at kranene velter, er en økende tendens til å overstyre kranenes sikkerhetssystemer for å kunne øke effektiviteten og løfte tyngre materialer enn det kranene faktisk er sertifisert for.

Opphav og kilder: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094