23948sdkhjf

Stengte 19 av 24 byggeplasser i hyttefelt

Arbeidstilsynet melder om at mange byggefirmaer slurver grovt når det gjelder sikkerhet ved høydearbeid.

Dette kommer frem i en artikkel hos NRK.

Forrige uke var Arbeidstilsynet på kontroll på byggeplasser i hyttefelt på Rauland og Gaustablikk. En rekke grove regelbrudd ved byggearbeidet ble oppdaget, og hele 19 av 24 byggeplasser ble stengt.

Av det Arbeidstilsynet forteller NRK, så skal feilene være blant annet dårlig sikring av høydearbeid. Enkelte arbeidere skal ha balansert på gardintrapper seks meter over bakken mens de utførte oppgaver, uten mer enn en planke som beskyttelse mot fall.

Noen av firmaene skal også ha manglet nødvendige sikringer på elektriske sager, usikrede stillas, og ikke ha fulgt reglement for sikkerhet ved arbeid på tak til den grad at det har vært livsfarlig.

Tilsynsleder Bjørn Tore Hansen sier til riksavisen at utviklingen i bransjen er skremmende. 

– I et av tilfellene måtte vi stenge flere byggeplasser der det samme firmaet hadde ansvaret to dager på rad. Det sier noe om hvor lite seriøst enkelte tar dette med sikkerhet, sier Hansen. 

Det meldes om at Arbeidstilsynet har gitt ut gebyrer på 12,5 millioner så langt i år, kun for brudd på bestemmelser om arbeid i høyden. 

Så langt i år har Arbeidstilsynet ilagt gebyrer for 12,5 millioner kroner for brudd på bestemmelser om arbeid i høyden i Norge.

– Det er selvfølgelig mange som driver skikkelig, men enkelte steder får man inntrykk av at firmaene dropper sikkerheten fullstendig. Selv ikke gebyrer på femti og hundre tusen kroner skremmer dem fra å fortsette på samme måte. Det overrasker meg. Man skulle jo tro at slike summer har litt å si for bunnlinja, sier han. 

Les mer om regelbruddene hos NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079