23948sdkhjf

Skanska blir samarbeidspartner med Oslo kommune

Entreprenøren satser tungt på å bli den ledende grønne prosjektutvikleren i Norge når de stiller som samarbeidspartner under miljøhovedstadsåret 2019.

Miljøhovedstadsåret skal mobilisere, inspirere og spre kunnskap for å øke takten i den grønne omstillingen i Oslo – med blant annet et bredt spekter av arrangementer som verktøy.

Kommunen har invitert byens kunnskapsinstitusjoner, næringsliv og grasrotorganisasjoner til å bli samarbeidspartnere og delta med aktiviteter i det offisielle programmet. Som eneste entreprenør fra bygg- og anleggsbransjen er Skanska en av samarbeidspartnerne som er plukket ut.

- Vi er stolte av å bli tatt inn som offisiell samarbeidspartner av Oslo kommune. Helt siden vi startet vår grønne reise for snart 20 år siden, har vi jobbet systematisk med å forbedre vårt miljøarbeid. Men hvis vi skal lykkes med å nå FNs togradersmål, må vi samarbeide og dra lasset i samme retning. Det er derfor flott å se hvordan offentlige og private aktører går sammen for løfte frem Oslo som Europas miljøhovedstad. Vi gleder oss til å bidra sammen med våre kunder og samarbeidspartnere gjennom hele 2019, sier konsernsjef i Skanska, Ståle Rød i en pressemelding tirsdag. 

Stort potensial

Bygg står for 40% av verdens energiforbruk, mens omtrent 5% prosent av de nasjonale klimagassutslippene stammer fra anleggssektoren. Bygg- og anleggsnæringen spiller derfor en viktig i rolle i å redusere klimagassutslippene. Skanska ønsker å lede an i dette arbeidet.

- Over flere år har vi bygd opp et av Norges sterkeste og mest kompetente fagmiljøer innenfor grønn bygging. 1/3 av alle BREEAM-NOR-sertifiserte prosjekter i Norge er gjennomført av oss og gjennom Powerhouse-samarbeidet har vi vært med på å utvikle og bygge noen av verdens råeste miljøbygg. Vi satser også stort på grønne løsninger innenfor anleggsvirksomheten vår, og tidligere i år ble det klart at Norges første CEEQUAL-sertifiserte prosjekt er et Skanska-prosjekt, sier Kristin Holthe, leder av avdelingen for klima, energi og bygningsfysikk i Skanska.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172