23948sdkhjf

Nye Veier får ny utbyggingssjef

Steinar Fretheim går fra BNL til Nye Veier nå når han skal stille som utbyggingssjef for E6 Innlandet.

Dette kommer frem i en pressemelding tirsdag.

Fretheim får nå ansvaret for å utvikle hele E6 Moelv-Øyer. Han har lang erfaring fra både offentlig og privat virksomhet innenfor bygg- og anleggsindustrien.

Siden september i fjor har Fretheim vært direktør for bygningspolitikk for Byggenærlingens landsforening, samt som avdelingsdirektør i Direktoratet for byggkvalitet.

- Vi er svært glade for å få Steinar Fretheim med på utbyggingen av E6 Moelv – Øyer. Fretheim kjenner bransjen godt og har også en sterk og svært relevant bakgrunn med 25 år fra entreprenørbransjen tidligere, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier E6 Innlandet i en pressemelding.

- Han har bred faglig kompetanse og erfaring og jeg er sikker på at han vil bidra til en positiv utvikling av selskapet. Han har også mye erfaring med offentlige myndigheter, noe som er svært viktig i stillingen som utbyggingssjef. Han kommer til å planlegge og gjennomføre prosjektet på en god måte, legger Moshagen til.

I Nye Veier E6 Innlandet skal Fretheim få en sentral rolle, hvor han blir en del av utbyggingsområdets ledergruppe. Han vil rapportere direkte til prosjektdirektør.

Utbyggingen av E6 Moelv – Øyer deles i tre strekninger. Lengst i sør blir det en kontrakt for strekningen Moelv – Roterud inkl. ny Mjøsbru. Neste strekning går fra Roterud til Storhove og det blir en egen kontrakt for utbygging av strekningen Storhove – Øyer.

I tillegg til å utvikle hele Moelv-øyer prosjektet sammen med entreprenørene i reguleringsfasen skal også Fretheim lede utbyggingen fra Storhove til Øyer.

Alle de tre strekningene skal ut i markedet i 2019. Nye Veier E6 Innlandet planlegger en årlig omsetning på omtrent to milliarder kroner per år frem til og med 2025.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.438