23948sdkhjf

219 millioner i «ekstrakostnader» for skandaleprosjekt

Stortingets byggeprosjekt sprakk budsjettet med milliardsummer. Nå viser nye dokumenter at ytterligere 219 millioner av budsjettet knyttes opp til diverse ekstrakostnader.

Dette kommer frem i en artikkel hos Aftenposten (NB: betalingsmur).

Stortingets rehabiliteringsprosjekt i Prinsens Gate 26, hvor en rekke av møterommene og kontorene for Stortingets arbeidere befinner seg, har for lengst blitt kjent som et skandalebygg prismessig.

Bare fra mai 2014 har kostnadsrammene økt fra 1,1 milliard til 2,3 milliarder, noe som har fått en rekke av de ansvarlige til å måtte fratre sine stillinger, blant annet tidligere stortingspresident Olemic Thommessen.

Nå viser et nytt internt dokument Aftenposten har fått tilgang til, under tittelen «Kostnader utenfor, men i tilknytning til, byggeprosjektet P26», at budsjettet har ytterligere kostnader viet til «ekstrakostnader».

Disse kostnadene er beregnet til å ligge på 219 millioner kroner, og er brukt på en rekke tiltak. Oversikten avisen har fått viser blant annet at:

  • 69,7 millioner brukes på interne ressurser, møbler, IT-utstyr, leie av prosjektlokaler og planlegging av innflytting i nye lokaler.

  • Rundt 8 millioner brukes på juridisk bistand, mye knyttet til Stortingets konflikt med leverandøren Multiconsult.

  • Rundt 60 millioner til oppgradering av Wessels plass, som har blitt gravd opp i forbindelse med det pågående byggearbeidet.

  • Rundt 70 millioner skal ha blitt brukt på tiltak som har en «fjern» tilknytning til prosjektet, som erstatningslokaler.

Slik så det ut i bygget da Building Supply fikk være med på en guidet tur gjennom byggeplassen tidligere i år. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078