23948sdkhjf

Nytt budsjettsprekk for stortingsprosjekt

Kostnadene for prosjekt mer enn femdobles.

Stortinget har tidligere fått mye kritikk for en rekke prosjekter som har sprengt budsjettene, blant disse det nye kontorbygget i Prinsens Gate, hvor kostnadene knyttet til prosessen hadde sprengt det originale budsjettet på 1,1 til 2,3 milliarder.

Nå melder Aftenposten (NB: betalingsmur) at nok et stortingsprosjekt har endt opp med å bli svært dyrere enn det skulle - faktisk så mye som fem ganger så mye som originalprisen.

Prosjektet det gjelder er Wessels Plass ved siden av Stortinget. Wessels Plass var originalt en del av en tredelt rehabilitering: Rehabilitering av kontorbygget i Prinsens gate, innkjøringstunnel på 250 meter og et nytt post- og varemottak under selve Wessels plass.

Sammen med disse prosjektene, skulle uteplassen på Wessels Plass også restaureres til originaltilstand etter at byggearbeidet var ferdig.

Her var kostnadene beregnet til å ligge på 10,9 millioner.

Nå melder Aftenposten, som har fått innsyn i interne dokumenter fra Stortingets administrasjon, at prosjektet om uteplassen har blitt tatt ut i et eget prosjekt, og at kostnadene nå er beregnet til å være mye høyere. Totalkostnader vil ligge over 60 millioner kroner.

- Kostnadene har økt som følge av et betydelig høyere sikkerhetsnivå samtidig som det tas hensyn til at plassen skal være et attraktivt byrom for innbyggerne. Finansieringen av Wessels plass håndteres som en del av Stortingets ordinære budsjettprosess, skriver Terje Olsen, som er avdelingssjef i eiendoms-, sikkerhets- og serviceavdelingen på Stortinget, i en e-post sendt fra Stortingets kommunikasjonsavdeling til avisen.

– Det er jo åpenbart at man ikke får utviklet et prosjekt som dette midt i Oslo sentrum for ti millioner kroner, gitt nærheten til Stortinget, sikkerheten som skal ivaretas og kravene til kvalitet. Jeg blir forskrekket over en så lemfeldig planlegging og mangelen på praktisk skjønn, sier Senterpartiets stortingsrepresentant Per Olaf Lundteigen til Aftenposten, som legger til at det her er noen «som har lært veldig lite» etter feilene som er gjort i hovedprosjektet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094