23948sdkhjf

Bygget ny barneskole – vet ikke om den er trygg

Etter å ha bygget for 280 millioner, kunne ingen stadfeste at skolen faktisk var trygg å bruke ved skolestart.

Dette kommer frem i en artikkel av NRK.

Etter flere år med planlegging, analyser og konsekvensutredning, måtte entreprenøren erkjenne at ingen hadde skaffet den nødvendige dokumentasjonen for å bevise at nye Valnesfjord Skole i Fauske faktisk var trygg å oppholde seg i.

Nå har åpningen blitt utsatt, og elever og ansatte må fortsette å bruke et eldre skolebygg i nærheten, hvor alt utstyret deres fortsatt står pakket ned i esker.

Kommunalsjef for eiendom, plan og samfunnsutvikling i Fauske, Trond Heimtun, forklarer overfor NRK at det mangler dokumentasjon for at konstruksjonsarbeidet er trygt – noe som er nødvendig for å kunne benytte et bygg som skole.

Arkitektene VIS-À-VIS har vært prosjekteringsleder for skolen. Sivilarkitekt og daglig leder Sonja Røed kaller det hele en «uheldig sak» ifølge NRK:

– Vi forstår frustrasjonen hos kommunen og opplever samtidig at alle parter er løsningsorienterte. Vårt fokus er nå å bidra til en god og sikker bygningsteknisk løsning for kommunen. Det er mange involverte, både på byggherre- og entreprenørsiden, som har hatt viktige roller i prosjektering av bygget, og hvor ansvar for de enkelte problemene ligger er for tidlig å si noe om. Vi har en god dialog med entreprenøren og deres underleverandører, sier hun til riksavisen.

Åpning av det nye bygget er nå utsatt til 21. desember i år, og nå jobbes det med å sikre at skolens betongkonstruksjon er solid.

Opphav og kilder: NRK

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109