23948sdkhjf

Veidekke bygger skole for 370 millioner

Entreprenøren vant kontrakt om totalentreprise for nye Ruseløkka skole i Oslo. Prosjektet blir på over 10.000 kvadratmeter, og har byggestart i januar 2019.

Dette kommer frem i en pressemelding fra entreprenøren.  

Fredag 14. september inngikk Veidekke Entreprenør AS og Undervisningsbygg kontrakt om å bygge nye Ruseløkka skole i totalentreprise.

Prosjektet, som er planlagt å være ferdigstilt i februar 2021, blir på 10.300 kvadratmeter fordelt på syv etasjer for 690 elever fra 1.-10. trinn. På grunn av tomtens størrelse må det bygges høyt for å beholde mest mulig av skolegården. Det vil også bli et grønt og spennende uteareal for elevene på taket.

- Ruseløkka skal ha en landsomfattende danse- og ballettlinje i samarbeid med Den Norske Opera & Ballett. Dessuten skal det legges til rette for sambruk med nærmiljøet etter skoletid, forteller prosjektleder Øyvind Halvorsen i Undervisningsbygg.

Det er dessuten lagt opp til høye miljøambisjoner med et nesten Nullenergibygg. Det skal bli solceller på deler av taket og i fasadene i tillegg til utslippsfri byggeplass. For å få til dette er ett av tiltakene bruk av fjernvarme for byggvarme og byggtørk, men også tilstrebe utslippsfrie og elektriske løsninger ellers på byggeplass.

- Vi ser fram til å ta fatt på et spennende skoleprosjekt godt synlig i bybildet. Bærekraftige løsninger i alle faser av et byggeprosjekt, er i tråd med Veidekkes miljøambisjoner, sier Erik Økland i Veidekke Entreprenør.

Prosjektet skal følge Oslo-modellens strenge krav for å sikre bruk av lærlinger og bekjempelse av arbeidslivskriminalitet og sosial dumping.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094