23948sdkhjf

Avinor utvider Gardermoen for 3,3 milliarder

Den planlagte utvidelsen av Oslo Lufthavn har fått en prislapp.

Avinor utvider Gardermoen for 3,3 milliarder

Den planlagte utvidelsen av Oslo Lufthavn har fått en prislapp.

1. oktober starter utbyggingsprosjektet «Utvidelse Non-Schengen Øst» (UNSØ) på Avinor Oslo lufthavn.

Prosjekt «Utvidelse Non-Schengen Øst» (UNSØ), Oslo lufthavn fase 2 omfatter et bygg på ca. 30 tusen kvadratmeter knyttet til pir øst med tilhørende fastpunkt og flyoppstillingsplasser.

Byggearbeidene har oppstart 1. oktober 2018 og skal etter planen være gjennomført andre kvartal 2022. Den totale kostnadsrammen for utvidelsen er på 3,3 milliarder kroner, eks. mva.

Dette kommer frem av en pressemelding fra Avinor.

Gir bedre rammevilkår for Norge

- Utvidelsen av Oslo lufthavn er viktig for å videreutvikle Norges hovedflyplass som et internasjonalt knutepunkt. Den vil gi økt kapasitet og vil gi bedre forhold for våre passasjerer og flyselskaper, og bedre rammevilkår for norsk reiseliv, turisme og næringsliv – noe som er en viktig del av Avinors samfunnsoppdrag, sier lufthavndirektør på Avinor Oslo lufthavn, Øyvind Hasaas.

Kapasiteten på dagens område for trafikk utenfor Schengen-området er på 5,5 millioner passasjerer og vil etter utvidelsen være på om lag 8 millioner passasjerer i året.

- De siste årene har trafikken til og fra land utenfor Schengen vist en betydelig større vekst enn trafikk innenfor. At vi legger til rette for denne trafikken med å bygge god og tilpasset infrastruktur er helt nødvendig. Det vil gi Norge økt konkurransekraft og store samfunnsøkonomiske gevinster, avslutter Hasaas.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062