23948sdkhjf

Norsk bro vant folkets pris

De to norske broene nådde ikke helt opp i kampen om juryprisen for beste stålbru i går. Men Loftenesbrui vant folkets pris i Praha tirsdag.

Loftenesbrui var sammen med Jungelbrua i Grorud i Oslo nominert til prisen for beste stålbru i i Europa 2018 av European Convention for Constructional Steelworks’ (ECCS). Ingen av dem nådde opp til toppen av denne konkurransen, men Statens Vegvesen skriver på sine facebooksider at Loftenesbrui tok hjem folkets pris under ECCS’ symposium i Praha tirsdag ettermiddag.

Folkets pris ble delt ut etter hvor mange som hadde gitt sine stemmer til de ulike nominerte bruene på Facebook. Stolte representanter fra Statens Vegvesen, entreprenør og konsulent tok i mot prisen med stolthet i Praha.

Det var jernbanebrua på strekningen Hoenau-Prerov i Tsjekkia som vant hovedprisen for den beste europeiske stålbrua 2018, i konkurranse med sju andre bruer. Derav altså de to norske.

Loftenesbrui er en 194 meter lang bru ved Sogndal ved Sognefjorden. Brua har et nettverk av sammensatt ark i hovedspennet og midten på buen er 15 meter høyt fra topp til bunn.

Den nye Loftenesbrui ble bygget fordi den gamle brua over Loftenessundet var svært smal og det var liten plass for gående. I tillegg begynte brua å vise tegn på slitasje. Den gamle brua var fra 1958. Det er pka Arkitekter som har tegnet brua, mens ÅF Consult AR har hatt hovedsansvaret for byggingen med følgende kontraktører på plass: PORR AG/PNC Norge AS & K.A. Aurstad AS. Eier er Statens Vegvesen Region Vest.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125