23948sdkhjf

Europas beste ingeniør er fra Multiconsult

Norske selskap tok både gull og sølv da Europas dyktigste rådgivende ingeniører skulle kåres denne uken.

Stanislas Merlet (32), solenergirådgiver i Multiconsult, ble denne uken kåret til Young Professional of the Year 2018 i EFCA sin anerkjente kåring. Dette er første gang i historien at en rådgiver fra et norsk selskap vinner denne prisen, skriver Multiconsult på sine nettsider.

Merlet vant kåringen mot 20 sterke kandidater fra hele Europa. Franskmannen jobber i Multiconsult, hvor han har vært sentral i oppbygningen av selskapets sterke solenergimiljø.

– Det er kjempekult å vinne, både for egen del og for solenergimarkedet. Prisen sier mye om hvilke dører Multiconsult har åpnet for meg. Det å trekke på fagressurser fra hele selskapet har utvidet mulighetene for å jobbe med det jeg synes er spennende, nemlig å bruke tradisjonell teknologi på nye måter i ulike markeder. På få år har vi blitt nummer én på solkraft i Skandinavia. Jeg og kollegene mine bruker mye tid på forskning og utvikling, så jeg håper anerkjennelsen bidrar til flere prosjekter både i Norge og i verden forøvrig, sier Merlet.

Stanislas har mastergrad i fornybar energi fra Korsika og Madrid. Han jobbet med utviklingsprosjekter innen solenergi i Montpellier, før hans nysgjerrighet for nye kulturer førte han til Norge. I dag jobber Stanislas på flere internasjonale prosjekter, og i fjor alene reiste han til ti ulike utviklingsland, skriver Multiconsult.

Andreplass i konkurransen gikk også til Norge. Fredrik Skaug Fadnes fra Norconsults divisjon for energidesign og analyse stakk av med sølvet.

– Det er med stolthet at jeg på vegne av resten av Norconsult gratulerer Fredrik med anerkjennelsen de har fått for sine sterke prestasjoner. De har virkelig klart å håndtere de utfordrende arbeidsoppgavene vi har gitt dem på en svært god måte, og tatt vare på mulighetene som finnes i Norconsult, sier Fride A. Hærem, konserndirektør Stab i Norconsult.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094