23948sdkhjf

Veidekke inngår forlik på Fellesprosjektet

Veidekke Hochtief, Statens vegvesen og Bane NOR forliker tvisten vedrørende sluttoppgjøret for kontrakten om bygging av ny E6 og nytt jernbanespor for Fellesprosjektet parsell 2 mellom Brøhaug og Strandlykkja i Hedmark.

Dette melder Veidekke i en pressemelding.

Det var på høstparten i fjor at Veidekke Hochtief bestemte at de skulle gå rettens vei og kreve omtrent 850 millioner av Samferdselsdepartementet etter Fellesprosjektet.

Årsaken var en blanding av en rekke mindre krav, samt større påstander om feil ved prosjektering og endringer i grunnforhold.

Partene har inngått et fullt og endelig oppgjør, og rettsaken som var berammet for Øvre Romerike tingrett denne høsten vil derfor bli begjært hevet som forlikt. Partene ser frem til å fokusere innsatsen mot nye samferdselsprosjekter, skriver entreprenøren.

- Vi er fornøyde med at denne saken nå er over og at den har funnet sin løsning utenfor rettssalen. Det er ressurskrevende med slike tvister, særlig når de trekker ut i flere år etter at arbeidene er avsluttet og prosjektet er overlevert. Vi gleder oss derfor over å kunne konsentrere all vår innsats og oppmerksomhet mot våre pågående og nye prosjekter, sier konserndirektør Øivind Larsen for Veidekke Anlegg.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.141