23948sdkhjf

LINK arkitektur vinner igjen

I samarbeid med Consto som totalentreprenør, og Multiconsult og Norconsult, har LINK Arkitektur vunnet oppdraget med forprosjektet for Nye Hammerfest Sykehus i Finnmark.

Prosjektet starter i slutten av september 2018 og skal etter planen ferdigstilles i slutten av april 2019. Avtalen inneholder en opsjon, hvor vinnerteamet gis en mulighet til å være med på videre prosjektering av sykehuset til forventet ferdigstillelse i 2023.

Bygget har et samlet budsjett på 1,95 milliarder kroner.

- Vi er svært tilfreds med tilbudsgiverne og prosessen. Prosjektet er meget spennende, både prosjektteamet og ikke minst samarbeidet med Hammerfest kommune og Norges Arktiske Universitet UiT. Samarbeidet vil løfte pasienttilbudet, forskning og utdannelse ytterligere, sier Lill-Gunn Kivijervi, prosjektleder i Finmarksykehuset HF i en pressemelding.

I senere år har LINK arkitektur for alvor utviklet seg til å bli en av Skandinavias ledende sykehusarkitekter med storskalaprosjekter som Nytt Sykehus Tønsberg, Nytt Sykehus Drammen, Det Nye Rigshospital i Danmark, Nytt Aalborg Universitetssykehus og Helsingborgs Lasarett.

Dette er en utvikling som LINK arkitekturs administrerende direktør, Leif Øie, er svært tilfreds med, fordi den understøtter selskapets overordnede strategi og målsetning.

- Sykehusarkitektur er absolutt en del av vår kjernekompetanse. Vi er derfor svært tilfredse med denne enestående muligheten til å samle våre sykehusarkitekter fra hele Skandinavia og skape et sykehus som lever opp til ikke bare tidens krav, men også fremtidens. Vårt mål er et prosjekt som balanserer avansert teknologi og medmenneskelige hensyn, sier Mette Dan-Weibel, direktør for helse- og sykehussatsingen i LINK arkitektur.

Vellykket tilbudsrunde

Det er Sykehusbygg HF og Finnmarkssykehuset som har utpekt Consto til totalentreprenør med Jens Solvang som prosjektleder, med LINK arkitektur, Multiconsult og Norconsult som underleverandører til designet av det nye sykehuset i Hammerfest.

- Det var to meget gode lag som leverte tilbud. Sykehusbygg ser fram til å samarbeide med en robust organisasjon, sier Christian Brødreskift, prosjektleder i Sykehusbygg.

Vi står nå på startstreken

Forprosjektet starter nå, og avsluttes i april 2019. Det samlede budsjettet er på 1,95 mrd. kr. Nye Hammerfest sykehus vil bestå av sengeposter, ambulatorier og operasjonsstuer i tillegg til avdelinger for røntgen og radiologi. Bygningen skal også inneholde avdelinger for psykiatri. Byggestart er berammet til 2019, etter at forprosjektet er avsluttet.

Nytt Hammerfest sykehus

Prosjektet skal, i tillegg til sykehusfunksjoner, også romme omsorgsfasiliteter for Hammerfest kommune, nye utdanningsfunksjoner for UiT og et parkeringshus. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125