23948sdkhjf

Lanserer tekstilfasade

Selskapet Schüco lanserer en unik, bærekraftig fasadekledning på det norske markedet: Tekstilfasadesystemet FACID.

FACID skal være en ny bærekraftig fasadekledning, som skal skape en fleksibel kledning til bruk i både nybygg og ved rehabilitering.

I takt med utviklingen mot en mer bærekraftig byggeindustri øker kravene til funksjonalitet og fleksibilitet i bygningsfasader.

Byggets livssyklus står i fokus, ved bruksendringer, tekniske oppgraderinger eller ved tilpasning til nye leietakere. Endringer på konvensjonelle fasader medfører ofte kompliserte og tidkrevende prosjekter, med bygg som må tas ut av drift og store inngrep i bygningsmassen, skriver Schüco i en pressemelding.

Poenget ved FACID tekstilfasadesystem skal da være at et byggs utside skal raskt og effektivt kunne tilpasses endrede krav og behov, og samtidig tilrettelegge for endringer mens bygget fortsatt er i drift.

Konseptet FACID er basert på et patentert spennsystem som, ifølge Schüco, ikke krever komplisert montering eller tilpasning av duken.

Uansett om FACID benyttes som ventilert kledning, innsyn- og solskjerming, eller et ytre dekorativt skall, skal konseptets fleksibilitet og holdbarhet visstnok gi planleggere og arkitekter stor designfrihet.

- I tillegg vil produsenten dra nytte av lav vekt, samt rask og enkel montering, skriver selskapet i pressmeldingen.

Ingen hullsøm

Schüco forklarer at FACID benytter en slags type «dukholdeteknikk» uten hullsøm eller andre tilpasninger som kan virke svekkende på tekstilets rivestyrke. Ved montering holdes de skreddersydde profilene på plass med dukspenner som trykkes på plass i profilens klemkanaler.

Dette skal fungere slik at i motsetning til andre systemer, strammer FACIDs indre mekanisme seg umiddelbart i alle hjørner og sammenkoblinger. Dermed kan profilene plasseres og kobles helt nøyaktig fra første stund.

- Avhengig av bruk og bygningstype tilbyr FACID et bredt utvalg av tekstilmaterialer, som trykkbare PVC-duker og høykvalitets glassfiberduker for fasader med krav om brannklasse A2, skriver selskapet.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.126