23948sdkhjf

Omfattende Sporveien-prosjekt har byggestart i dag

Det omfattende arbeidet med pppgradering av Storo-Disen-strekningen for å forberede området for nytt trikkenett og nye trikker starter mandag.

Jobben inkluderer å anlegge ny trikkeinfrastruktur, nye fortau, ny belysning, universelt utformede holdeplasser og eget sykkelfelt.

I tillegg skal det skiftes ut en eldre og underdimensjonert forsyningsledning for vannet til Oslo. Et nytt overvannsanlegg skal også etableres i området.

Byggherre Sporveien skriver i en pressemelding at prosjektet er estimert å stå ferdig på nyåret i 2020.

Prosjektet er en del av Fremtidens byreise, et arbeid for å oppgradere trikkenettet frem til nye trikker kommer i 2020-2024. Sentrale samarbeidspartnerefor prosjektet er Bymiljøetaten og Vann- og avløpsetaten, mens Implenia Norge AS er generalentreprenør.

Vann- og avløp først

Arbeidet skal foregå i faser hvor første fase er vann- og avløpsarbeider nederst i Grefsenveien, mellom Storokrysset og Engveien. Graden av endringer på dagens kjøremønster vil variere gjennom anleggsperioden. I tiden frem til november blir det ingen større trafikkomlegginger. Da går også trikken som normalt. Den store endringen skjer i november når hovedarbeidet starter. Da blir det nødvendig å stenge Grefsenveien for biltrafikk, mens kollektivtrafikken – buss for trikk – kjører i veien under hele anleggsperioden, spesifiserer selskapet i pressemeldingen.

For mer informasjon om trafikkforstyrrelsene arbeidet vil skape, se Sporveiens hjemmesider.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094