23948sdkhjf

Lysere tider for norske arbeidsledige

Optimismen stiger innen norsk industri. Nye tall fra SpareBank1 viser at seks av ti norske bedrifter nå vil ansette flere.

Dette viser en undersøkelse gjort av Sparebank1 SR-Bank. 

Undersøkelsen har spurt 800 bedrifter innen alle bransjer fra fylkene Rogaland, Hordaland, Agder og Oslo om hvordan de ser på fremtiden.

Spesifikt er det stilt spørsmål om hvordan forventningene er til omsetning, lønnsomhet og antall ansatte de kommer til å ha.

Resultatene viser at seks av ti bedrifter, uavhengig av hvilken bransje de hører til, venter lysere tider på et eller flere områder. Seks av ti bedrifter vil ansette flere arbeidere, skriver NRK. 

Dette er en undersøkelse SpareBank1 har kjørt flere ganger i året siden 2014, og aldri før har resultatene deres vært mer optimistiske.

Den mest positive utviklingen ligger hos oljeindustrien, hvor omtrent 76% av bedriftene forventer lysere tider og oppgang. 

– Dette er fantastiske tall, spesielt for olje- og gassbransjen. Nå er optimismen tilbake etter oljeprisfallet, sier olje- og energiminister Terje Søviknes (Frp) til NRK. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078