23948sdkhjf

Her er Norges seks «beste» bygg

Disse seks byggene gjenstår i konkurransen om å få Statens pris for byggkvalitet.

I vår ble det annonsert at 80 bygg ble foreslått til å få Statens pris for byggkvalitet. Nå gjenstår det kun seks kandidater, og disse skal vurderes av fagjuryen i løpet av denne uken.

Byggene det står om er spredd utover landet:

  • Høgskulen på Vestlandet, Campus Kronstad, Bergen
  • Massivtrehus i Moholt studentby, Trondheim
  • Ulstein Arena, Ulsteinvik
  • Førstehjemsboliger på Furuset, Oslo
  • Forretningsbygg i Munkedamsveien 62, Oslo
  • Forretningsbygget Youngskvartalet, Oslo

– Det har vært en spennende prosess vi i fagjuryen nå har vært igjennom, hvor vi har sett på alle de 80 forslagene til prisen. Målet vårt er å finne de gode forbildene - bygg med særdeles høy byggkvalitet, som bransjen kan lære av. Vi er godt fornøyde med de seks byggene vi når står igjen med, og ser fram til å ta byggene i øyensyn og befare disse nærmere, sier juryleder Erling Lae i en pressemelding fra Direktoratet for Byggkvalitet (DiBK). 

Etter befaringen vil juryen igjen samles for å diskutere hvilke tre bygg som skal nomineres til årets pris. De tre nominerte vil bli offentliggjort i midten av september.

Fokus på fortetting

Årets pris har hatt et spesielt fokus på fortetting.

- God fortetting og effektiv utnyttelse av arealer kan gi mer bærekraftige byer og tettsteder. De seks prosjektene vi nå skal besøke bidrar alle til fortetting. Det vil vi også se nærmere på under befaringen, avslutter Lae.

Statens pris for byggkvalitet deles ut den 31. oktober på Vulkan Arena i Oslo av kommunal- og moderniseringsminister Monica Mæland og juryleder Erling Lae .

Fagjuryen for prisen består av sivilarkitekt Heidi Bjøru fra ,Tromsø, sivilingeniør Bård Kåre Flem fra Trondheim, professor Eli-Kirstin Eide fra Bergen, samt tre medlemmer fra Oslo; sjefingeniør PhD Mai Anh Thị Lê, administrerende direktør i DOGA Tor Inge Hjemdal og tidligere fylkesmann i Vestfold, Erling Lae.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.079