23948sdkhjf

Demningbristen: Brukte ikke pumper

Bergen Kommune ble varslet om økt vannstand dager i forveien, men tok ikke i bruk pumper før kvelden da demningen brast.

Det var sent på onsdag da den midlertidige demningen ved Munkebotsvannet ved Åsaneveien i Bergen bristet, og vannet flommet nedover mot veistrekningen mellom Åsane og Bergen Sentrum.

I dag kommer det frem i en artikkel hos BA at Bergen Kommune ble varslet om de økte vannstandene i Munkebotn allerede i helgen, under en periode med tung nedbør.

Flere tiltak ble iverksatt. Et flomløp ble dannet og tappekapasiteten ble økt, men kommunen valgte allikevel ikke å engasjere pumper i arbeidet før onsdag ettermiddag – få timer før demningen bristet.

– Vi har hatt fokus på hendelsen. Nå skal vi finne årsaken til hvordan dette kunne skje. Dette er en alvorlig situasjon. Dette skal ikke skje. Demninger skal ikke briste i Bergen, sier kommunaldirektør Ann Iren Fagerbakke til BA. 

Ifølge avisen ble brannvesenet først kontaktet for å bistå med pumping i arbeidet klokken 1700 på onsdag.

Vet ikke når de får komme hjem

37 personer og rundt 130 mennesker ble evakuerte sent på onsdag. Etter at E39 og veien rundt Eidsvågneset ble stengt i lengre perioder, er veien nå åpne igjen.

Det er dog fortsatt ukjent når de evakuerte får komme tilbake til husstandene sine.

Opphav og kilder: BA

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.095