23948sdkhjf

Fylkene sier nei til milliardgarantier for ny E39

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen reagerer når Rogaland og Vest-Agder truer med å si nei til nødvendige garantier for å få bygget E39 mellom Lyngdal og Ålgård.

Dette skriver Fædrelandsvennen i dag (NB: Betalingsmur).

Prosjektet det er snakk om er en ny del av E39 som skal bygge firefeltsvei fra Ålgård i Gjesdal kommune til Lyngdal i Vest-Agder.

Gigantprosjektet er kostnadsberegnet til rundt 30 milliarder kroner, og for at dette skal bli en realitet må deler av det finansieres via bompenger. Dette er her Rogaland og Vest-Agder truer med å nekte å stille garantier for.

– Vi mener dette er en forpliktelse som staten burde ta. Det er ikke rimelig at fylkeskommunen skal ta forpliktelser for statlige vei, sier fylkesordfører i Vest-Agder, Terje Damman (H) til Fædrelandsvennen.

- Jeg tror ikke vi vil stille noe garantiansvar for E39. Det er dårlig stemning for å stille nye garantier i Rogaland, sier Marianne Chesak (AP), fylkesvarordfører i Rogaland til avisen.

Samferdselsministeren på sin side uttaler til avisen at han gjerne tar opp diskusjonen om hvem som står ansvarlig, men allikevel reagerer på at fylkene stiller seg på bakbena.

– Jeg er ikke personlig motvillig mot at vi tar diskusjonen, men synes den er urimelig når de som sender henvendelsen er de samme som har vært mot å kutte bompenger og de samme som vil ha disse prosjektene, sier han til avisen.

Les mer om saken i Fædrelandsvennen.

Opphav og kilder: Fædrelandsvennen

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078