23948sdkhjf

Brokollapsen: Skylder på byggeselskapet

Statsministeren og Transportministeren mener brokollapsen i Genova skyldes feil i vedlikeholdet fra byggeselskapet.

Det var på tirsdagsmorgen i 11-tiden at den store Morandi-broen i Genova, nord-Italia, plutselig kollapset over et stort byområde etter et tungt regnvær.

Nå er Italias myndigheter på jakt etter en syndebukk, og det kan virke som om de har funnet en i byggefirmaet bak broen, Autostrade Per l'Italia.

I en post på sin offisielle og offentlige facebookside poster Transportminister Danilo Toninelli at han ikke har noen tvil:  

- Autostrade Per l'Italia er definitivt ansvarlig for at de ikke gjorde vedlikehold av broen, skriver Tonielli.

Toninelli ber også om at folk i ledelsen hos Autostrade må gå, og varsler en heftig bot:

- Det første som burde skje, er at lederne i Autostrade Per l'Italia bør gå av. Og ettersom det har vært kontraktbrudd, varsler jeg at vi har begynt prosessen for eventuelt å si opp kontrakten deres og gi en bot på 150 millioner euro, skriver han via facebook.

Den italienske statsministeren Giuseppe Conte har ifølge BBC annonsert at regjeringen har intensjoner om å fjerne byggekontrakter for Autostrade Per l’Italia etter ulykken.

Innenriksminister Matteo Salvini har også benyttet anledningen til å lange ut mot EU. Den EU-kritiske ministeren mener at EU-reglementer for hvor mye midler landet har kunnet bruke for å forsterke helsetilbud og infrastruktur også er grunn i ulykken, skriver Adressa.

– Du må alltid be om lov for å bruke penger, sier Salvini til Radio24 onsdag. 

Autostrade per l'Italia hevder på sin side at deres vedlikehold har vært gjort etter boken. Selskapet forsvarer arbeidet og sier at de sjekket broen hver tredje måned ved bruk av spesialteknikker, melder BBC

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078