23948sdkhjf

Rehabiliteringskontrakt gikk til Klima og Bygg AS

Undervisningsbygg gikk for Klima og Bygg AS når Holmlia ungdomsskole skal rehabiliteres for 105 millioner kroner.

Skolen skal stå ferdig sommeren 2020, skriver selskapene i en pressemelding.

Per dags dato er Holmlia ungdomsskole er i dag en fireparallell skole med omtrent 350 elever. Den ligger ligger i et boligområde i bydel Søndre Nordstrand av Oslo, og ble bygget i 1984.

Rehabiliteringen er nesten total og omfatter utskifting av ventilasjonsanlegg, varmeanlegg med radiatorer og det elektriske anlegget. Takene skal rehabiliteres i sin helhet med ny isolasjon og taksteinen erstattes med solceller, heter det i pressemeldingen.

- Skolen vil også oppgraderes med nytt asfaltdekke, lekeutstyr og sittebenker. I tillegg skal deler av sanitæranlegget skiftes ut, forteller Elisabeth Person, prosjektleder i Undervisningsbygg. 

Universell utforming

Når skolen er ferdig rehabilitert, vil den også møte kravene til universell utforming.

- Det innebærer blant annet at enkelte rom utvides så det blir plass til snusirkel for rullestol. I tillegg vil vi sette opp rekkverk, kontrastmarkeringer på dører, ledelinjer som svaksynte kan følge, bedre skilting og så videre, sier Person. 

Godt samarbeid

 Klima og Bygg AS er primært leverandør av tjenester innenfor ombygging, rehabilitering, nybygg og ventilasjonsarbeider. Dette er ikke første gang de blir valgt til å utføre et prosjekt av  Undervisningsbygg. 

- Klima og Bygg hadde et tilsvarende prosjekt for oss på Hellerud skole, der de gjorde en veldig god jobb. Så jeg håper at vi kan få til det samme gode samarbeidet på Holmlia, skriver Person i pressemeldingen. 

Lars Martin Krogh, prosjektsjef i Klima og Bygg, forteller at de gleder seg til å ta fatt på prosjektet og at det er helt i tråd med deres kjernevirksomhet.

- Dette er midt i blinken for oss. Undervisningsbygg er en kompetent byggherre, sier han.  

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062