23948sdkhjf

Forventer E16-start tidlig 2019

Vegvesenet fortsetter forberedelsene til utbyggingen av E16 mellom Eggemoen og Olum.

Selskapet bekrefter blant annet at de ny Kistefossveg har blitt bygget, at traseen er avskoget og at en rekke grunnundersøkelser har blitt gjort i forkant av utbyggingen. Det første spadetaket forventes tidlig neste år, skriver Vegvesenet i en pressemelding mandag morgen.

Vil ha totalentreprenør

Vegvesenet har valgt å dele opp utbyggingen av den nye veien i to deler; Åsbygda-Olum og Eggemoen-Åsbygda. Det vil utlyses en anbudskonkurranse for de to prosjektene, og Vegvesenet uttaler at målet blir å kunne ansette en totalentreprenør for å prosjektere og gjennomføre utbyggingn av E16. Dette er en viktig del av forberedelsene til utbyggingen, som vil fortsette utover høsten.

Begge konkurransene er kontraktstrategien planlagt lyst ut som totalentrepriser med konkurransepreget dialog etter forutgående prekvalifisering, heter det i pressemeldingen.

Konkurransen for E16 Eggemoen-Åsbygda ble lyst ut i mai, før en rekke tilbud kom gjennom prekvalifiseringsrunden rett før sommerferien startet, blant andre: PNC Norge AS, Implenia AS og Krusesmith Entreprenør.

Fasen med konkurransepreget dialog i høst avsluttes med at tilbyderne leverer inn sitt endelige tilbud på nevnte prosjektering og bygging. Etter planen vil dette skje rundt jul, slik at utbyggingen vil kunne starte i februar 2019.

Når det gjelder den resterende strekningen mellom Åsbygda og Olum, skriver Vegvesenet at de nå er i gang med å utarbeide grunnlaget for konkurransen for prosjektering og utbygging, som planlegges å lyses ut tidlig i 2019. Slik vil byggearbeidene på denne strekningen kunne starte i andre halvdel av 2019.

To ytterligere regularingsplaner

Utover høsten vil Vegvesenet fortsette med å utarbeide to ytterligere forslag til reguleringsplaner relatert til utbyggingen. Den ene er knyttet til trafikksikkerhetstiltak ved Kleggerud, og den andre er knyttet til trafikksikkerhetstiltak langs eksisterende E16 i Olumslinna.

Etter planen vil disse sendes inn til politisk sluttbehandling i Jevnaker kommune i løpet av vinteren.

Bedrer trafikksikkerheten og fremkommeligheten

Byggingen av E16 vil etter planen starte tidlig i 2019 og ny E16 mellom Eggemoen og Olum vil åpne for trafikk høsten 2021.

Etter ny E16 er åpnet vil det gjennomføres tiltak på fv. 241 og avlastet vegnett i Jevnaker. Disse tiltakene planlegges ferdigstilt i 2022, heter det i pressemeldingen.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.156