23948sdkhjf

To nye direktører til Plan- og bygningsetaten

Ansetter nye avdelingsdirektører for teknisk fagavdeling og avdeling for byggeprosjekter.

Plan- og bygningsetaten introduserer de nye arbeiderne i en pressemelding onsdag: 

Anne-Marie Vikla og Hanne Høybach er begge ansatt som avdelingsdirektører i Plan- og bygningsetaten fra denne høsten. Vikla skal lede teknisk fagavdeling og Høybach tar over avdeling for byggeprosjekter.

- Jeg ser frem til å få Vikla og Høybach inn i vår ledergruppe, sier etatsdirektør Ellen S. de Vibe. – De har begge tung kompetanse og solid ledererfaring som Plan- og bygningsetaten vil nyte godt av i tiden fremover.

Anne-Marie Vikla kommer fra stillingen som fylkesmiljøvernsjef hos Fylkesmannen i Oslo og Akershus. Hun har tidligere blant annet vært avdelingsdirektør i Utviklings- og kompetanseetaten i Oslo og kommunalsjef i Nittedal kommune, og tiltrer 13. august.

– Jeg gleder meg veldig til å arbeide i Plan- og bygningsetaten og ser frem til å bidra til bærekraftig byutvikling og boligbygging i Oslo, sier Vikla. 

I Plan- og bygningsetaten skal hun lede en avdeling med ca. 80 ansatte, og med fagområder som spenner fra heiskontroll, byggetilsyn, deling- og seksjoneringssaker, eiendomsmåling og spesialkompetanse innen vei, vann og avfall. Hun overtar etter Kyrre Jordbakke, som har gått til stillingen som rådmann for sammenslåingen av Mandal, Marnardal og Lindesnes.

Høybach har vært bygningssjef i Bærum kommune siden 2012, og jobbet før det med byggesaksbehandling og byggetilsyn i Bærum. Hun har også lang erfaring som praktiserende arkitekt i flere firmaer, og begynner 1. september.

– Arbeidet med å redusere saksbehandlingstid, sikre likebehandling og kvalitet i vedtak motiverer meg, sier Hanne Høybach. – Det er viktig å sikre arkitektoniske kvaliteter, samtidig som det må jobbes videre med bruken av digitale løsninger for å oppnå effektivitet.

 I Plan- og bygningsetaten skal hun lede byggesaksavdelingen med ca. 70 medarbeidere. I rekordåret 2017 ga Plan- og bygningsetaten totalt 6285 førstegangsvedtak i byggesaker.  Høybach tar over etter Per-Arne Horne, som går til stillingen som direktør for Direktoratet for byggkvalitet. 

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.078