23948sdkhjf

Kraftig fall i nyboligsalg

Boligsalget de siste 12 månedene har falt 21%, viser nye tall fra Boligprodusentene.

Tallene gjelder boliger solgt i løpet av de siste 12 månedene, hvor det har blitt solgt 26 383 boliger.

Statistikken viser også at antall igangsatte boliger også har sunket. De siste 12 månedene har det blitt igangsatt 28 762 boliger, som ifølge administrerende direktør Per Jæger er 10% under nivået det lå på for et år siden. 

Men, på tross av 14 måneder på rad med synkende tall, viser Boligprodusentene til at salget nå flater ut - som de synes er svært positivt. I juni gikk nemlig salget opp. 

- Salget av nye boliger i juni lå 2 % over juni i fjor, sier Per Jæger, administrerende direktør i Boligprodusentenes Forening, og viser til andre tall kun basert på 2018 så langt, i forhold til 2017:

 - Hittil i år ligger salget 9 % under fjoråret. Salget av eneboliger ligger 7 % under fjoråret, mens salget av småhus og leiligheter ligger hhv. 19 % og 6 % bak første halvår i fjor, fortsetter han. Igangsettingen av nye boliger hittil i år ligger 14 % bak fjoråret. 

Trenger flere boliger - Oslo er verst 

Boligprodusentene mener det bygges 40 prosent for lite boliger på dagens marked, i forhold til hva man realistisk vil ha behov for fremover, noe som vil merkes best i Oslo. Dette skriver NRK basert på uttalelser på en pressekonferanse i dag. 

– Oslo er verstingen nok en gang. Det vil på sikt slå inn på prisene. Det er veldig bra for de som eier bolig, og veldig dårlig for de som skal inn i markedet, sier Jæger på dagens pressekonferanse, ifølge NRK

Videre spesifiserer pressemeldingen at basert på SSBs siste staistikk for befolkningsveksten, så er behovet for nye boliger uendret. 

- Det er fortsatt behov for 32 000 nye boliger hvert år de neste 5 årene, avslutter Per Jæger.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.062