23948sdkhjf

Flere vindkraftprosjekter har startet bygging

Øker kraftproduksjonen med 1,8 terrawattimer sammenlignet med fjoråret.

Nye tall publisert av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) fredag viser at antall prosjekter og energiutbyttet fra vindkraftprosjekter går oppover.

Ved utgangen av andre kvartal var 9,2 TWh ny kraftproduksjon under bygging. Dette er en økning på 1,8 TWh sammenlignet med foregående kvartal, heter det i en pressemelding.

Samlet årsproduksjon for vindkraftprosjektene fra andre kvartal er på 2,1 TWh, mens det ble satt i drift 0,4 TWh ny vannkraftproduksjon. Her var de nye kraftverkene i Lysebotn, Rogaland og Storåselva i Trøndelag de største enkeltprosjektene, melder NVE.

I andre kvartal 2018 ble det gitt endelig konsesjon eller konsesjonsfritak fra NVE og OED til 17 vannkraftprosjekter med en estimert samlet årlig kraftproduksjon på 318 GWh. Dette fordeler seg på 12 små kraftverk, fire opprustings- og utvidelsesprosjekter samt Krutåga kraftverk på 59,2 MW i Nordland.

OED ga endelig konsesjon til reetablering av Lindesnes vindkraftverk i Vest-Agder med en estimert kraftproduksjon på 27 GWh. I første halvår er det gitt endelig tillatelse til 0,8 TWh ny kraftproduksjon.

I elsertifikatsystemet ble det i andre kvartal godkjent 18 vannkraftprosjekter og ett solkraftanlegg med en samlet årsproduksjon på 544 GWh. Siden oppstart i 2012, er det godkjent 9,2 TWh norsk produksjon i elsertifikatsystemet. Av dette inngår 6,0 TWh i måloppnåelsen på 28,4 TWh, spesifiserer pressemeldingen.

Hele rapporten kan man lese her.

Opphav og kilder: NVE

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.093