23948sdkhjf

Snart kjører det aller siste toget langs Farris

En 136 år gammel jernbane går raskt mot slutten av reisen.

Natt til tirsdag 7. august kjører toget på jernbanen mellom Eidanger og Farriseidet for aller siste gang, før banen legges ned og blir erstattet med moderne dobbeltspor.

Dette skriver Bane NOR.

Åpningen av det nye dobbeltsporet finner sted mandag 24. august.

Den 35 km lange banen mellom Larvik og Porsgrunn åpnet originalt som en smalsporet bane tilbake i 1882, og ligger fortsatt i samme trasé som da den ble bygget, heter det i pressemeldingen.

Normal sporbredde ble gitt banen i 1949, og den ble elektrifisert syv år senere i 1956. Men siden har moderniseringsprosessen stått relativt stille for strekningen, og banesjef Terje Øygarden forteller at selv om det hele er vemodig, gleder han seg til å kunne legge moderne og effektivt dobbeltspor for strekningen.

- For de reisende er det en flott opplevelse å ta togturen langs Farris, men effektivt er det ikke. Toget har veldig lav fremføringshastighet på denne strekningen. Gjennomsnittshastigheten er ca. 58 km/t skriver Øygarden i en pressemelding.

- Det har vært en veldig krevende banestrekning å holde åpen for trafikk. Banen er nedslitt, men den er holdt i gang av dyktige medarbeidere selv med utfordringene som har vært med at den går i et rasfarlig terreng, feil på skinner, sviller og kontaktledning. De utfordringene har ført til at banen har blitt stengt eller at det har blitt innført sakteskjøring flere ganger, sier Øygarden.

Banesjefen ser frem til å få et splitter nytt dobbeltspor inn i sin portefølje. Han og medarbeiderne har samarbeidet godt med utbyggingsprosjektet, og de gleder seg veldig til å åpne det nye dobbeltsporet for trafikk mandag 24. september. 

Det siste toget

Det meldes at det aller siste toget for banen har avgang fra Larvik 01.25 natt til tirsdag 7. august, med ankomst i Skien omtrent 02.10, med muligheter for buss tilbake til Larvik klokken 03.36.

Tidligere på dagen (06. august) vil det bli arrangement for å markere nedleggelsen av banen, med blant annet deltagelse fra Bane NOR, NSB, Kjose bygdekvinnelag og Kjose bondelag.

For mer informasjon om arrangementet, se Bane NORs nettsider

Opphav og kilder: Bane NOR

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.096