23948sdkhjf

Nå blir det enklere å bytte til yrkesfaglig

Fra høsten av skal det bli mulig å bytte over fra studiespesialiserende på VG1 til yrkesfaglige linjer på VG2 uten å måtte gå førsteåret om igjen.

Fra høsten av skal det bli mulig å bytte over fra studiespesialiserende på VG1 til yrkesfaglige linjer på VG2 uten å måtte gå førsteåret om igjen.

Dette annonserte statsminister Erna Solberg under Unge Høyres sommerleir 1. august, ifølge TV 2.

Vedtaket skal gjøre det enklere for elever på studiespesialiserende som føler at de har valgt feil, og heller ønsker å gå yrkesfaglig.

I skrivende øyeblikk fungerer det slik at dersom man ønsker å flytte over til bygg og anleggslinjen eller en annen yrkesfaglig studieretning, må man starte helt på nytt og repetere førsteåret - noe som kan skremme bort eventuelle elever. 

Med dette håper statsministeren å motarbeide frafallet på VGS og samtidig sørge for at færre må kaste bort et helt år fordi de har gjort feil valg.

Dette er en ordning som allerede har fungert motsatt vei, fra yrkesfaglig og over til studiespesialiserende. Allerede fra denne høsten av blir det mulig å gå begge veier, om alt går etter regjeringens planer. 

Ordningen vil fungere fra studiespesialiserende studieretning til alle yrkesfaglige programområder på VG 2. 

Fylkeskommunene får lov til å velge selv om de har lyst til å kunne tilby den nye ordningen, men Solberg oppfordrer ifølge TV 2 alle kommunene om å innføre den.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.109