23948sdkhjf

Siemens gir stor installasjonskontrakt til Nettpartner

Arbeidet starter i 2018 og er forventet å pågå de neste 16 årene.

Som et ledd i samarbeidet med Bane NOR om utvikling av den nye digitale jernbanen – ERTMS – inngår Siemens Mobility avtale med den første underleverandøren, Nettpartner AS, for installasjon av teknisk utstyr, i følge en pressemelding.

Dette er den første kontrakten av flere som vil bli inngått for installasjon av anleggene som skal bygges. Underveis i det 16 år lange gjennomføringsprosjektet, som skal sikre lokal verdiskapning og norske arbeidsplasser, vil det i perioder være opp til 100 installasjonseksperter involvert. Derfor har Siemens Mobility behov for flere partnere, og de øvrige kontraktene vil bli inngått i løpet av 2018.

Nettpartner blir dermed den første av flere som skal stå for det omfattende installasjonsarbeidet som Siemens Mobility er ansvarlig for på jernbanenettet i Norge i forbindelse med ERTMS-prosjektet.

– Når vi sammen skal bidra til å bygge fremtidens jernbane, er vi avhengige av partnere som både er løsningsorienterte, pålitelige og har innovative løsninger for gjennomføring av prosjektet. Vi trenger også ressurser med solid teknisk installasjonskompetanse til konkurransedyktige betingelser. Det fant vi i Nettpartner, sier administrerende direktør Lars Johan Andresen i Siemens Mobility.

Effektiv og smart prosjektgjennomføring

Nettpartner AS er et norsk selskap som ble etablert i 2006 og har cirka 500 ansatte. Selskapet bygger, drifter og vedlikeholder infrastruktur knyttet til kraftforsyning, fiber og jernbane. Nettpartner har avdelinger og ressurser over hele Norge, med sterk lokalkunnskap. Det er avd. Bane i divisjonen Prosjekt i Nettpartner som vil utføre arbeidet.

Siemens Mobility har også vært opptatt av en effektiv og smart prosjektgjennomføring, og Nettpartner har tidlig hatt en proaktiv tilnærming til hvordan de skal løse oppgaven. Blant annet gjennom bruk av innovative digitale verktøy som gir Siemens Mobility muligheten til å jobbe papirløst i prosjektgjennomføringen. Dette hever kvaliteten og øker effektiviteten i prosjektet.

– Samarbeidet mellom Siemens Mobility og Nettpartner starter umiddelbart, og allerede denne høsten vil de første installasjonsarbeidene igangsettes på fire lokasjoner for en field test av enkelte komponenter av leveransen. Vi ser frem til et tett og spennende samarbeid fremover, sier Arild Borgersen, administrerende direktør i Nettpartner AS.

Opphav og kilder: Siemens

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.094