23948sdkhjf

De kjøper Skanska-tomten og aksjene

Base og INEO skaper ny bydel på Jåttå.

Base Bolig og INEO Eiendom har overtatt aksjene i Jåttå Utbyggingsselskap (JUS) fra Skanska Eiendomsutvikling og lokale grunneiere, med virkning fra 3. juli.

Kjøpet omfatter et sentralt utviklingsområde med 6000-8000 arbeidsplasser, bussvei og Jåttå Stasjon like ved, og kun to kilometers avstand til UiS og det nye universitetssykehuset – som gjør den til en svært gunstig tomt.

– Her skal vi skape både flotte utsiktsleiligheter, rekkehus og aktivitetsbaserte boligfelt. Vi skal lage en destinasjon som skal bli attraktiv for hele byen, ikke bare for dem som bor der, sier Alfred Ydstebø, administrerende direktør i Base Gruppen i en pressemelding.

Området ligger på totalt 330 dekar, omtrent, hvor 153 av dem tilhører JUS.

Ifølge pressemeldingen er det planlagt 66.000 boliger med 760 boenheter der.

Hele området er på cirka 330 dekar, hvorav JUS eier 153 av dem. Det er planlagt 66.000 BRA boliger med 760 boenheter.

Justering av tomteportefølje

Skanska og Base/INEO har allerede samarbeid i regionen på flere andre prosjekter, spesifiserer pressemeldingen.

Salget er en justering av tomteporteføljen i takt med selskapets strategi, forklarer konserndirektør i Skanska Eiendomsutvikling, Thorbjørn Brevik:

– Vi er godt fornøyd med salget og har stor tro på at Base Bolig og INEO Eiendom er de riktige eierne til å utvikle dette området på Jåttå videre. Vi er nå på jakt etter mer sentrumsnære prosjekter i Stavanger og Sandnes. Det gode samarbeidet med Base fortsetter gjennom å utvikle boligeiendommen Kulimport i et joint venture. I tillegg har Skanska samarbeidsavtaler i Havneparken i Sandnes og høyhuset i Knud Holms gate 8 i Stavanger, sier Brevik.

Advokatfirmaet Torstrup har vært juridisk rådgiver for INEO Eiendom og Base Bolig i transaksjonene. DLA Piper har bistått Skanska, heter det i meldingen.

Nytt og annerledes

Tidsrammen for byggeprosessen er satt til 8-12 år. Det aller første delprosjektet (Husene i skogen med 96 «spennende» leiligheter) treffer markedet allerede i høst. Lokale Helen & Hard stiller som arkitekter her og prosjektet skal ifølge pressemeldingen bringe byen helt nye konsepter og attraksjoner.

Roy Klungtvedt, markedssjef i INEO Eiendom, sier prosjektet er i tråd med planene for selskapets ekspansjon de neste 10 årene.

– Vi legger vekt på gode og fremtidsrettede boliger, med store sosiale områder. Jåttå er en bydel i vekst og ligger tett på den viktige kollektivaksen mellom Stavanger og Sandnes, sier Klungtvedt. INEO Eiendom arbeider for å bygge miljøvennlige og rimelige boliger i vekstområder på Nord-Jæren. Siden 2000 har INEO levert mer enn 1500 boliger og flere næringseiendommer og har over 1000 boliger under utvikling de neste 4-5 årene.

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.172