23948sdkhjf

Kjøper opp konkursboet etter SL Entex AS og SL Gruppen

SL Stenlegging prøver på nytt etter konkursen og det enorme tapet.

Tapet etter konkursen i SL Entex AS og SL Gruppen AS er enormt. Likevel velger de tidligere eierne å bla opp 7,5 millioner kroner for å redde livsverket, melder SL Stenlegging i en pressemelding. 

Årets mai måned markerte 25 år siden Bjørn Larsen og Pål Sjursheim etablerte Stenlegging AS. En knapp måned etter begjærte de deler av selskapet konkurs, som en følger av det som pressemeldingen refererer til som en «fusjon som endte i total katastrofe»

Totalt meldes det at Larsen og Sjursheim har tapt hele seks millioner kroner på konkursen, og det er ikke regnet med tapet de øvrige aksjonærene må ta. Dette skjer kun et halvt år i drift etter fusjoneringen.

– Det har vært et mareritt, sier Larsen og Sjursheim om de siste seks månedene til Moss Avis.

Tapet ville ha vært enormt

I slutten av april hentet de inn Bernt Sørlie, da de skjønte at det nyfusjonerte selskapet var ille ute. Sørlie har drevet konsulentvirksomhet i bygg- og anleggsbransjen i flere år og intensjonen var å redde firmaet. Det lot seg derimot ikke gjøre.

– Man ville tapt så mye penger det neste året at det var ikke til å komme utenom å begjære oppbud, sier Sørlie til avisen. 

60 personer sto i fare for å miste jobben. Nå, bare en liten uke senere, er deler av selskapet kjøpt opp og litt over 40 av de ansatte fortsetter jobben sin i Moss. De siste 20 har fått jobb i andre selskaper, forteller Sørlie.

– SL Stenlegging AS har kjøpt opp den delen av konkursboet som hadde med arbeider over bakken å gjøre. Det er det Bjørn og Pål har drevet med i 25 år og som selskapet kan og det er det vi skal drive med videre, sier Sørlie, som nå har blitt styreleder og eier.

7,5 millioner kroner

Konkursboet kostet 7,5 millioner kroner, et beløp som skal dekke bankens pant og bostyrers jobb, i følge pressemeldingen. 

Og mer skal det koste. De tre eierne er klare på at man skal bruke mye penger, og tid, på å fintune selskapet i tiden som kommer. For selv om lærdommen har kostet dem dyrt, har dem lært. 

– Vi har lært vanvittig mye det siste halve året og som vi nå skal ta med oss videre. De neste månedene skal vi investere i en del nytt utstyr og ikke minst kompetanseheving hos våre ansatte. Vi skal ruste oss for den tida vi er i, og for fremtiden. Alt må stemme om vi skal få til dette, sier Sørlie, som nå eier 50 prosent av SL Stenlegging AS via firmaet Sørlie og Sørlie AS.

Les mer om saken i Moss Avis

Kommenter artikkelen
Anbefalte artikler

Nyhetsbrev

Send til en kollega

0.125